Kızgınlık ve şaşkınlık içindeyim.
Yıldız Holding’in yayınını yazının başına alıyorum:

AZİZ MİLLETİMİZE
Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal ve hukuk düzenine karşı yapılan hain darbe girişimini şiddetle tel’in ediyor ve bu paralel kalkışmayı hezimete uğratan başta Cumhurbaşkanımız, TBMM üyelerimiz, Başbakanımız, güvenlik kuvvetlerimiz ve canları pahasına demokrasinin yanında yer alan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Demokrasi için canını vermekten kaçınmayan vatandaşlarımız ve güvenlik görevlilerimizi rahmetle anıyor, milletimize başsağlığı diliyoruz.
Demokrasimize her zamankinden daha fazla sahip çıkarak ve işlerimizi layıkıyla yerine getirerek; ülkemize ve demokrasimize duyduğumuz güven ve bağlılıkla Türkiye’mizin güçlenmesine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz.
Bizler, memleketimizde şahit olduğumuz birlik, beraberlik ve dayanışmadan aldığımız güç ve güvenle gerek yurt içinde gerekse global düzeyde yatırımlarımızla, memleketimiz için üzerimize düşen katkıyı yapmayı sürdüreceğiz.
Tabii ki; önceliğimiz Türkiye'mize kazanç ve istihdam sağlamak olacaktır.
Türkiye’mize geçmiş olsun.
*
Yurt genelinde oluşan, olumlu yaklaşımı Yıldız Holding çok güzel özetlemiş, onun için yazının başına aldım.
Çok zor bir olayı, büyük kayıplarla atlattık. Şimdi bunu faydalı pozisyona çevirmenin zamanıdır.
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ve diğer idarecilerimiz de benzer mesajı vermektedirler.
Zaman birlikteliğimizi pekiştirme zamanıdır.
Yaşananlardan alınması gereken tedbirlerin şekli ortaya çıkmıştır.
Yalnız benim önemli beklentim; Yaşanan olayların heyecanı ve etkisiyle yanlış yapılmaması, bilhassa hak ve hukuk konusunda tam dikkatli olunmasıdır.
Bundan sonra iyi şeyler oluşmasını, kalkışma hareketinde olanları (tiyatro) gibi saçma şekilde yorumlamaya kalkanların da ıslah olmasını diliyorum.
En güzel günler sizlerin olsun.

Not: Ece Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’in Facebook’ta ve yerel gazetelerde yazdığı yazıyı tavsiye ediyorum.