Zulüm: Hakkı, adaleti, hukuku, kanunları çiğneyip başkalarının malını, canını, namusunu, şeref ve izzetini yok etmektir. Masumların kan ve gözyaşı üzerine saltanat kurup haksızlık yapanlara zalim denir.
Zalim, karanlıkta kalmış, ruhu, vicdanı, fikri ve hareketleri kapkara olmuş, vahşi ve adi insanların, şahısların ve milletlerin adıdır. Bugün yeryüzünü ve özellikle milletimizi kasıp kavuran terörizm en büyük zulümdür. Terörü destekleyen, hoşgören ve korkusundan dolayı boyun eğenler, er geç zalimlerin zulümlerinin bataklığında boğulacaklardır. Dünyada da, ahirette de hiçbir kurtuluş çevreleri yoktur zalimlerin. Ne yazık ki kıydıkları veya sebep oldukları canlar, ölüler asla geri gelmeyecektir.
Terör zulmü bugün uluslararası boyuttadır. Terörün sebebi bundan medet uman zalimlerin işidir.
Bu zulmün çaresi, fert ve toplum, devlet, ulus ve ulusların topyekûn bir olması ile ancak ortadan kaldırabilir veya azaltılabilir.
Terör: Karanlık güçlerin kötü niyetlilerin alçaklığıdır. Terör zulmü, bütün İslami insani ve ahlaki kuralların yok sayıldığı zalimlerin işidir.
Bize düşen vazifeler; terörizmin kaynaklarını kurutmak, sebeplerini yok etmektir. Bunun da birinci göstergesi, bu zulmün karşısında dimdik ayakta durmak, birlik, beraberlik içinde ulusal barışı sağlamaktır. Birbirimize sakız gibi yapışmak, kusur ve kusurlarımızı görmeden, ulusal varlığımızı korumaktır.
Daima devletin yanında yer almak, zalimin zulmüne karşı çıkmak ve onu defetmektir.
Yüce dinimizde terör en büyük zulümdür. Zulmün cezası Allah tarafından ertelenmez. Ahirette korkunç azabın dışında zalim bu dünyada zulmünün cezasını çekmeden göçmez. Ulu Allah cihana zalimin cezasını ibretle gösterir. Geçmiş ve yakın tarih zalimlerin sonlarının ibretli halleri ile doludur.
Ey akıl sahipleri, ibret alınız diyor Ulu Allah.
*
Güzel vatanımız 7 düvel tarafından işgal edilmiş. Yunanlılar Ankara yakınlarına kadar gelmişler, Ege bölgesi, özellikle İzmir işgal edilmişti. Türk milleti son derece zor durumda, aç-susuz, silah ve cephanesiz, yorgun ve bitkin bir ordu ile 7 düşmana karşı 7 cephede çarpışıyor. Etnik kökeni ne olursa olsun, bütün millet tek yumruk. Çoluk-çocuk, kadın-erkek, genç-ihtiyar herkes bir asker olmuş…
Yüce Türk milleti düşmanlarının gözünde yok olmak üzereydi. Topyekün bir hamle ile bin yıllık bu yurttan Türkler atılacaklardı. Bu amaçla; Yunanistan Kralı 1. Aleksandros Yunan kraliyet sarayına bir gece geniş kapsamlı, Türkiye’yi işgal eden devlet temsilcileri ve özelilkle İngiliz Başbakanı Lord Corc, Yunan Başbakanı Venezilos ile anlaşıp 50 bin kişilik birleşik itilaf devletleri ordusu ile Türkleri Anadolu’dan atacaklardı. O gece geberircesine sarhoş olmuşlar, zafer delisi olmuşlardı. Azılı Müslüman -Türk düşmanı olan Yunan Kralı toplantıda bir konuşma yaptı. Son kadehimizi İstanbul’da yudumlayacağız, diyerek hava almak için sarayın bahçesine çıktığı sırada bahçede bir maymun belirdi. Bütün korumalara rağmen maymun koşup geldi, kralın kolundan ısırdı. Maymun kudurmuştu. Doktorlar ufak bir sıyrık diye önemsemediler. Kısa zamanda kralın vücudunu kuduz kapladı ve kral kudurdu. Etrafa saldırmaya başladı. Anadolu’da katledilen masumların, kirletilen namuslu mazlumların ahı tutmuştu.
O zalim kralı bir odaya kilitlediler. Bağıra bağıra öldü. Yanına yanaşılamadı. Korkunç bir şekilde can verdi. Yüce Allah Kur’an’da bu zalimler için hazırladığı korkunç sonu şöyle anlatıyor:
Allah’ın öyle gizli askerleri vardır ki, zalimleri bir yakaladı mı onun zulmünü sona erdirir. Bu melekleri ancak Allah bilir.
O zaman alimlerden birisi şöyle yazmış:
İşte o cunuddan bir gazi şehit
Nev’i hayvandaki meymunu said
Ey maymunu meymun
Kafirleri ettin mahzun
Yunanı ettin mecnun
Bu yüce milleti ettin memnun (Kralın ölümü ile)
Dolayısı ile planları suya düştü.
Sonuç şudur:
Ulusun birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik halkı kutuplaştırıp bölüp parçalayıp birbirlerine düşürüp kaleyi içten fethetme planlarına karşı birlik beraberliğimizi korumak, ayrılıklara son vermek, saflarımızı sıklaştırıp şeytanların aramıza sızmasına fırsat vermemek için elimizden geleni yapmaktır. Yoksa bu acılar hepimizin canını yakar. Bu fitne yangını hepimizi yok eder. İşte milletlerin durumu ortada, ulu Allah Kur’an’da;
Sh.337 Hac.48
Nice ülkeler var ki zulüm edip dururlarken onlara mühlet verdim. Sonunda da yok ettim. Dönüş ancak Allah’adır.
Enam 129.
Zalimleri işledikleri zulümler nedeni ile günahlardan ötürü zalimlerin bir kısmını bir kısmının peşine takarız.
Zümer 47, sh.462
Zalimler eğer yeryüzünde ne varsa hepsi ve bir misli daha onların olsaydı ve bunların hepsi o zalimleri ahiret azabından kurtaramazdı. Çünkü zulmü (ateşten başka) bedeli yoktur. O ise korkunç azaptır.
Hud.113
Sakın zalimlere yakınlık göstermeyin. Sonra size ateş dokunur. (Cehennemde yanarsınız) Sizin Allah’tan başka dostunuz yoktur. Sonra ondan da yardım göremezsiniz.