“İnanmak başarmanın yarısıdır” derler ya, aslında başarmanın ta kendisidir. Bunun son örneğini Yeni Çorumspor verdi. Hem de ne örnek… Onbinlerce taraftarının önünde Kocaelispor gibi bir takımı hem de 3-0 gibi bir skorla yenip final biletini kaptı.

Geçen hafta Çorum’da rakibine 1-0 yenilen Yeni Çorumspor, skordan ziyade oynadığı kötü futbolla taraftarlarını üzerken, şehrin üzerine bir anda karamsarlık çöktü. Birçok kişi “Bitti, bu sezon da olmadı” diye hayıflanırken, kaleci Onurcan’la savunmanın belkemiği Uğur’un süresiz kadro dışı bırakılmaları karamsarlığı daha da artırdı. Ama, daha son sözü söylemeyen birileri vardı…

Başkan Sayın Fatih Özcan takıma güvenini her fırsatta dile getirdi ve bunu oyunculara hissettirdi. Finallerin adamı Teknik Direktör Sayın Bahri Kaya, sahaya sürdüğü kadro ile ilgili yapılan ve yaptığımız tüm eleştirilere rağmen geri adım atmayarak doğru bildiğinden şaşmadı. Haklılığı da ispatlandı. Futbolcular, Kocaelispor’un o meşhur taraftarının önünde de olsa yenilmeyecek bir takım olmadığının farkına fardılar. Bir avuç taraftar bu takıma inandı ve peşinden gitti. Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Aşgın Çorum halkını temsilen stattaki yerini aldı ve takıma moral verdi.

Başkan’ın maçtan önce soyunma odasında yaptığı motivasyon konuşması aslında o kocaman fotoğrafın ve destansı gecenin özetiydi. O konuşmadan sonra 70’lik dedeye forma giydirseniz, o da sahaya çıkar ve aslanlar gibi mücadele ederdi. Futbolcular da öyle yaptı zaten. Herkes canını dişine taktı.

Kötü oynayan yoktu. Tribündeki 200 kadar Çorumlu, onbinlerce Kocaeliliyi adeta bastırdı. Devrenin son dakikasında Mert Yavuz’un kendi kalesine atmak zorunda kaldığı gol, Kocaelispor’un çaresizliğini, Yeni Çorumlusporlu futbolcuların inanmışlığının bir yansımasıydı. Tam da Bahri Hoca’nın istediği oldu. 1-0 öne geçip önce rakibin avantajını sıfırlamak… Sonrasında strese giren, Yeni Çorumsporlu futbolcuların kararlı mücadelesi karşısında Kocaelisporlu futbolcular oldu. 72’de Yakup’un şık golü ile aralanan final kapısı 2 dakika sonra Mikail’in jeneriklik golü ile ardına kadar açıldı. Gecenin sonunda, inananlar kazandı. Finalde de yine inananlar kazanacak.

Finale kalmalarından dolayı başta Başkan Sayın Fatih Özcan olmak üzere, yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcuları kutluyorum. Devamını bekliyoruz. Bu arada, maç için Kocaeli’ye giden ve geçirdiği kalp krizi sonucu genç yaşta hayatını kaybeden Sinan Yıldız kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı Cennet olur inşallah.

Şimdi gelelim işin esas kısmına, yani finaline. Finale kalmakla her şey bitmiyor. Şimdi Serik Belediye ile oynanacak bir final maçı var. Bir sezonun emeklerinin karşılığına bedel bir maç... Bu yüzden, Kocaeli maçı artık bitti, geride kaldı. Camia tamamen Serik Belediye maçına odaklanmalı. Ben inanıyorum, o kupa Çorum’a gelecek.

Artık birlik beraberlik demiyorum. Finale kadar birlik beraberlik içerisinde olmayanların bu saatten sonra da yoklukları hissedilmeyecektir. Lakin, prim kampanyası başlatılabilir. Şehrin ileri gelen işadamları futbolculara prim sözü vererek motivasyonu artırabilirler.