Kar’ı gerek yağarken, gerek yerde, gerekse de çatılarda seyretmeyi çok severim.
Kar berekettir, aynı zamanda mikropları öldürür. Karlı havalar, açık havalı kış günleri gibi ayaz yapmaz ve tesirli soğuk olmaz. Kar yağması bu bakımdan da iyidir. .
08.12.2013 Pazar sabahı geceden 2-3 cm kar yağmıştı, sevindim. Dağlarda, daha çok olduğu yerler de vardır inşallah.
Ama sonra yüreğim cız etti. Çünkü 06.12.2013 Cuma günü hava bayağı soğuktu. Biz Cuma namazı için Samsun –Ankara çevre yolundan Organize Sanayi Bölgesine gidiyorduk Kömürcü Tuğla Fabrikası karşısında 4 tane sahipsiz at bir deri bir kemik heykel gibi duruyordu. Açtılar, yiyecek yoktu, susuzdular, su yoktu.
Sonra kalkıp yağmur duası yap, tabi ki bu dua kabul olmaz.
Sayın Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü dünya ve ahiret selameti ve ahiret mükâfatı için bu hayvanların bakımını temin etmelidir. Mesela bir sürü boş ahır var oraya götürülmeli ve bakıcı verdirmelidir. Ben de bu hayvanların yiyeceklerini bir şekilde yem fabrikalarından vs. temin ederim.
Çocuklarınızın bu soğuk günlerde ceketsiz olarak okula gittiğini düşününüz.
Köpeklerin kısırlaştırıldığı hayvan bakım merkezine bir de ahır yapılmalı. Ben bu yapılacak olan yerin tuğla, kiremit ve demir giderlerini Organize Sanayi Bölgesinden temin edebilirim.
Burada veterinerler var, gece bekçisi var 4x12 bir yer yapılsa şimdilik yeter diye düşünüyorum.
Sevap almak zor dostum zor. Günah kapının eşiğinde
BU ÖNERİYE ALLAH RIZASI İÇİN duyarlı olalım!
Belediye Encümen Üyeleri gidip hayvanları burada görebilirler.
Aç, susuz, soğuk ve açık havada bu hayvanları bırakmak insanımız için onur kırıcı bir durum ve büyük vebaldir.
Bu yazıyı yazının çıktığı gün hatta daha önce Sayın Muzaffer Külcü’ye ileteceğim. Yazı ellerine ulaşınca aynı gün bu hayvanlar yağıştan kurtarılırsa. Gazetede 16.12.2013 tarihinde yayınlanacağı için bir hafta öncesinden bu yürekler acısı duruma çare bulunmuş olur.
Saygı ve sevgilerimle.