Sezona Tepecikspor galibiyetiyle başlayan Çorum Belediyespor, sahasındaki ilk maçta sahasında Ankara Adliyespor’la 2-2 berabere kalırken, ikide iki yapma fırsatından yararlanamadı.

Arkasına taraftar desteğini alan Çorum Belediyespor maça atak başladı. Doğan Can ve Abuzer’le önemli fırsatlardan yararlanamadı. 20.dakikadan sonra oyunda dengeyi sağlayan Adliyespor ayağa paslarla Belediyespor kalesine gelmeye başlarken, savunmanın önünde oynayan Emre ve Mert’in kötü bir performans sergilemeleri üzerine ara toplarla etkili olmaya başladılar. Nitekim 29.dakikada Serkan’ın golüyle öne geçen konuk takım 2 dakika sonra Celal’le ikinci gol fırsatından yararlanamadı. Akın’ın büyük hatası sonucunda Celal’in gollük vuruşunda kaleci Sercan başarılıydı.

38.dakikada Abdullah’ın uzun pasında Abuzer’in indirdiği topu Doğan Can ağlara yollayarak skora denge getirdi. 43’te Adliyesporlu Mustafa Serkan’ın gollük vuruşunu Sercan önleyince ilk yarı 1-1 bitti.

İkinci yarıya iki takım da ilk yarıdaki onbirleriyle başladı. Akın’ın kaptırdığı topu Mustafa Serkan hızlı şekilde Çorum Belediyespor ceza sahasına taşıdı, vuruşunda kaleci Sercan gole izin vermezken, rakibe ikinci kez öne geçme fırsatı vermedi.

77.dakikada bu kez Adliyespor savunması büyük hata yaptı. Oğuzhan’ın ıskaladığı topu Doğan Can ağlara yollayınca Çorum Belediyespor yenik duruma düştüğü maçta 2-1 öne geçti.

Son dakikalarda tamamen geriye çekilen Çorum Belediyespor’da futbolcuların ayaklarından çok çeneleri çalıştı. Top tutamayan Belediyespor, Ali’nin son saniyede yaklaşık 30 metreden attığı golde kaleci Sercan topu sadece filede görebildi. Santrası olmayan bu golle maç 2-2 biterken, Çorum Belediyespor seyircisinin önünde oynadığı ilk maçta 2 puan kaybetti.

Uzun lig maratonunda puan kayıpları elbette olacaktır. Bu kaybı yol kazası olarak değerlendirmek ve hatalardan ders çıkartmak lazım. Yoksa kadroda iyi futbolcular var. Karamsar değilim.

Taner’in oyundan alındıktan sonra formasını çıkartıp direkt soyunma odasına gitmesi, yönetici Ömer Balaban’ın şeref tribününde sigara içmesi, maçtan sonra şeref tribününde hakeme küfredilmesi ve pet şişe atılması üzerinde durulması gerek. Yoksa tüm bunların zararını kulüp görecektir.

Maçın hakemi, kariyerinde ikinci kez bir profesyonel takım maçı yönetti. Kulaklıkla uğraşmaktan maça motive olamadı. Verdiği ve vermediği kararlarla iki takımdan da tepki aldı. Serbest vuruşlarda barajı bir türlü nizami olarak kurduramadı. Kötü bir performans sergiledi.

Protokol girişinde ilginç diyaloglara şahit olduk. Kapıdaki görevli daha Futbol İl Temsilcisini, ASKF Başkanını, İl Hakem Kurulu Başkanını, gazetecileri tanımıyor. Hal böyle olunca hoş olmayan görüntüler çıktı ortaya.