Gruplar ilk belli olduğunda ben de dahil genel kanı Çorum Belediyespor’un rahatlıkla şampiyon olacağı yönündeydi. İlk yarıdaki performans da bu düşünceyi destekliyordu. Sonra ne olduysa sihirli bir dokunuşla her şey tersine döndü. Önce şampiyonluk, son Cizrespor beraberliği ile de Play-Off treni kaçtı, umutlar ise başka bahara kaldı.

Sezonun ilk yarısı itibariyle tarihinin en parlak dönemini yaşayan Çorum Belediyespor’un ikinci yarıda ne oldu da bu duruma düştüğü iyi etüt edilmeli. Başkan Ömer Balaban durumu “futbolla izah edemediğimiz nedenler” diye ifade etmeye çalışsa da, nedenlerin zaten futbolla bir alakasının olmadığını bu işi az buçuk bilenler görebiliyor. Ligin bitimine 3 hafta kalmış ve buna rağmen bu nedenlerin ne olduğu gerçekten bilinmiyorsa durum çok vahim demek. Yönetici veya işin teknik kanadındaki insanlar nasıl olur da nedenleri bilmez, böyle bir şey olabilir mi? O zaman orada ne işiniz var? Sezonun ilk yarısı ile ikinci yarısı arasındaki fark siyahla beyaz gibi. Desek ki küçük farklar ve bu yüzden sorun tam olarak teşhis edilemiyor, öyle bir durum da yok. Bu bile Belediyespor’daki yönetimsel zaafları ortaya koymaya yetiyor, başka örneğe gerek bile yok.

Öyle ya da böyle bir sezon daha hayal kırıklığı ile bitti diyebiliriz. Kalan üç haftada yeni sezonun yapılanması çerçevesinde adımlar atılmalı. Teknik Direktör Selim Sümer, gençleri oynatacağının sinyallerini Cizrespor maçında verdi. Zaten olması gereken de bu.

Önümüzde bir de kongre süreci var. Çorum Belediyespor tarihinde ilk kez listelerin yarışması söz konusu ve 3-4 adaydan bahsediliyor. Bunlar güzel şeyler. Kongreye henüz var. Artık adaylar birleşir tek liste mi olur, yoksa sandığa gidilir en çok oyu alan mı kazanır bunu şimdiden bilemeyiz ama bildiğimiz tek şey Çorum gibi bir ilin takımının 3.lige yakışmadığı. Göreve kim gelirse gelsin, doğru bir yapılanmayla takımı sağlam temeller üzerinde üst liglere taşıma hedefini koyması şart.

İsim değişikliğine o kadar takılmıyorum. Ama Çorum’u genelleyecek bir isim daha iyi olur. Bir de, göreve kim gelirse gelsin Belediyenin mutlaka desteklemesi lazım. Belediyesiz olmaz. kadar hazır olduğumu kamuoyunun bilmesini istiyorum.

Kongre sürecinin gerek Çorum’a, Çorum Beldiyespor’a hayırlar getirmesini diliyor. Saygılarımı sunuyorum.”

(Hüseyin AŞKIN)