Üçüncü kez Play-Off oynayan Çorum Belediyespor, 2-0’ın rövanşında Altay’a 4-0 yenilerek 2.lig hayallerine bir kez daha veda etti.

Veda ederken 500 bin nüfuslu şehrin hayallerini de aldı götürdü.

Gürses Kılıç’ın hocalığını hiçbir zaman tartışmadım.

Çorumspor döneminde olsun, Çorum Belediyespor’un başına geçtikten sonra olsun her zaman iyi işler yaptığını hem köşemde, hem de bulunduğum ortamlarda dile getirdim.

Ama Altay ile oynanan böylesine kritik bir maçta ilk maçı kazanan kadroyu değiştirirsen bunu ben değil, ilkokula giden memleketini seven çocuk bile sorgular.

Emrullah, Akın ve Ali Kemal’den oluşan orta saha ile maça başlayan Gürses Hoca, daha sonra Yakup Alkan gibi bir gol silahını maç 1-0 iken her an ikinci golü yiyeceğin dakikalarda çıkarmak ise akla mantığa sığmayacak bir hamleydi.

Çünkü kontrataklarla gol arayan Çorum Belediyespor’un en büyük silahı tartışmasız Yakup Alkan olurdu.

Öyle de oldu zaten.

Son saniyede yenilen ikinci gol ile maç uzatmaya gitti, uzatma dakikalarında ise Sebahattin ve Yeldar ile iki net pozisyon cömertçe harcandı.

Onların yerinde Yakup Alkan olsaydı o pozisyonun golle sonuçlanabilirdi!

Yakup Kayış’ın auta giden topu kendi kalesine atması,

Tahir’in ısrarla hata yapmak istiyorum çabası,

Kaleci Sercan’ın 1 sezon boyunca yapmadığı hataları bir maça sığdırması,

Kiralık oynayan Mertcan’ın çalımlarla onun bunun gözüne gireyim de Çorum’dan kurtulayım düşüncesi,

Emrullah’ın bu maçta da çok kötü olması,

Ve buna benzer bir sürü olumsuz şeyler elimizdeki finali Altay’a verirken, birçok Kırmızı-Siyah sevdalısı taraftarın da hayallerinin hırsızı oldu!

Ve yine koskoca bir sezon yalan oldu!

***

Maç sonunda Çorum Belediyespor yöneticisi Ömer Balaban’ı çok iyi tanımıyorum ama yanımda kendisini çok iyi tanıyan gazeteciler olmasına rağmen gurbet elde bir selamı çok görüp transit geçmesi can sıksa da!

AK Parti Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün Ömer Balaban’ın selam vermeye tenezzül etmediği gazetecilerin yanına gelip tokalaşıp “canımız sağ olsun arkadaşlar” demesi yönetici olmanın ne kadar önemli bir mevki olduğunun göstergesiydi…

Umarım seneye selam veren, insanına milletine değer veren, gurbet elde memleketinin insanını gördüğü zaman “nasılsın?” diyebilen yöneticiler takımın başında olurda şampiyon oluruz inşallah…

Ahmet Sami Ceylan ve Muzaffer Külcü’nün dediği gibi..

CANIMIZ SAĞOLSUN sloganı ile Çorum’a gelirken Çorum basınını taşıyan aracın kaza yapması sonucu insan canının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık.

Kazada yaralanan Yalçın Kıbır, Halil Öztürk ve Ahmet Kaya ağabeylerime geçmiş olsun dileklerimi bir kez de buradan iletiyorum.

Ayrıca kazadan sonra arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu’na, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak’a, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan’a, Çorum Belediyespor eski Genel Kaptanı Hamit Işık’a, Çorumlu antrenörlerimiz, Yasin Aksoy’a, Hüseyin Eğer’e ve ismini sığdıramadığım diğer dostlara buradan da teşekkür ediyorum.

Bu sene olmadı, seneye inşallah kazasız belasız şampiyonluklar Çorum’a, Çorumluya nasip olur…