Son bir aydır güne yürek yakan haberlerle uyandık. Yazmak, bir şeyler söylemek iyi de kime ne diyeceksin? Birilerini suçlayıp ötekileri övecek misin? Mümkün mü? İki tarafta da ciğeri yanan, dağlanan anneler. İşte bu yüzden hep şunu söylemek istiyorum. Geliniz çözümü kendimiz yaratalım. Bizi ayırmaya, ayrıştırmaya kalkışanlar sırtımızdan menfaat devşiriyorlar. Bu konuda başka fikir beyan etmiyorum. Zira, bu işin sonunda sorgulanmak, tutuklanmak da var. Siz iyi niyetle düşüncenizi söylüyorsunuz ama, suçlanma hemen hazır.
*
Ülkedeki son terör için bu kadar bir yorumdan sonra geçen günlerde değinemediğim bir hususa değineceğim.
Değerli hemşehrimiz emekli müftü ve CHP eski milletvekili İhsan Özkes'in traji komik bir biçimde partisinden istifa etmesi ve akabinde CHP'yi eleştirmek için ağzının suyu akanlarla yandaş kanallarda görünmesi…
Olmadı hemşerim, olmadı olmadı olmadı...En sonunda bize "Senin yaptığını Çorumlu yapmaz” dedirttirdin.
Seninle Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonraki günlerde Çorum'u ziyaretinde karşılama alanında ayaküstü konuştuk. Aynı otobüse izdihama rağmen beni de aldırdın ve birlikte sohbet ederek Çorum Merkeze geldik. O zaman söylediklerim şimdiki gibi aklımda. Sizin bir din adamı olarak CHP'de bulunmanızın çok anlamlı olduğunu söylemiştim. Böylece CHP'nin bazı kesimlerdeki imajına olumlu katkı sağlayacağını düşündüğümü vurgulamıştım. Nitekim, CHP bunu kanıtladı. Sizi en yüksek oyla PM üyesi yaptı. Zamanla ne oldu? Seçimlerde neler yaşadınız? İstifa dilekçenizden az da olsa bir şeyler anlaşılıyor. Her şeyi yapmanızı anladım da yandaş kanallarda kendinizle ve koca partiyle alay edilmesini anlamadım ve size yakıştıramadım.
Çok sevgili hocam, sizin sayenizde saldırgan bir gazeteciyi kahrolarak izledim. Mutluluğuna diyecek yoktu. Çünkü tam istediği olmuştu. Hele o moderatörün "Siz CHP'nin dine lakayt olduğunu bilmiyor muydunuz? Camileri kapatan partinin CHP olduğunu nasıl bilmezsiniz" mealindeki sorusuna "Hayır!...CHP cami kapatmadı. Sen Müslüman olduğunu rahatlıkla söylüyorsan bunu CHP'ye borçlusun" demediğin için biraz alındım sevgili hemşerim.
Bu CHP için bir dönem Keçeci Zade Fuat Paşa'nın Osmanlı için söylediği o veciz ironi tam uyuyor. Biz CHP'liler içten eleştiriyoruz. Karşıtları dışarıdan uğraşıyor. Ama CHP dimdik ayakta.
Kim ne derse desin. Karşımızda sorumluluktan kaçmayan, yapıcı, görev üstlenmek isteyen, göreve talip ve hazır bir parti var. Bunu iktidar partisinin ağır toplarından birisi dahi söyleyebiliyor.