Çorumspor, üst üste oynadığı son iki deplasman maçının ilkinde, Göztepe’den 3 puan alırken, ikincisinde Güngören Belediye’ye karşı uzatma dakikalarında kaleci Hüseyin ve savunma hatası sonucu kalesinde gördüğü golle galibiyeti kaçırdı ve 2 puan kaybetti. Bu iki maçta alınan 4 puanla iddiasını sürdürdü. Ne yazık ki, Çarşamba günü oynanan ve Çorumspor için köşe başı niteliği taşıyan maçta, İskenderun Demirçelikspor karşısında çok kolay ve erken bulduğu golün getirdiği skor avantajını koruyamayarak 4 dakikada yediği 2 golle yenilip telafisi olmayan 3 puan kaybetti. Bu sonuçla Çorumspor ilk iki şansını tamamen yitirirken, ilk altı şansını da zora soktu.

Çorumspor’un savunmasında büyük zaafının olduğu apaçık belli. Kaleci Hüseyin formsuz ve her hafta hatalı goller yiyor. Teknik Direktör Ali Güneş neden Özcan’a görev vermiyor anlayabilmiş değilim.

Çorumspor, maça 4. dakikada duran topta bulduğu golle başladı. Bu golle daha da morallenip farkı artıracağı yerde durdu. 3 dakika sonra bir yan topta savunma ve kaleci Hüseyin seyredince İskenderunlu Murat belki de hayatının en rahat golünü attı. 4 dakika sonra da 25 metreden gelen serbest vuruş topunda baraj hatasında konuk takım ikinci golü buldu. Bu golü amatör takım kalecisi bile yemez. Kırmızı-Siyahlılar ikinci golden sonra bir türlü maça motive olamadı. Dağıldılar, sürekli top kaybettiler. Kimse sorumluluk almadı. Şut atmak kimsenin aklına gelmedi ya da kimse o sorumluluğu almak istemedi. Kanatları kullanıp orta yapamadılar. İki pası bir arada yapamadılar ve tek bir organize atak geliştiremediler. Bu şartlarda ikinci golü bulamadılar. Maç, ilk 10 dakikada oynandı bitti. Kalan dakikalar işkence gibiydi.

Bu sezon Çorumspor’u hiç bu kadar kötü görmedim. Şu da iyiydi diyebileceğimiz bir futbolcu yoktu. Çorumspor, sahasında oynadığı maçlardan önce iki kez kamp yaptı. İkisinde de yenildi. Demek ki kamp yaramıyor. Ya da Ali Hoca takımı motive edemiyor.

Konuk İskenderun Demirçelikspor çok koşarak sahanın her yerinde yaptığı etkili presle Çorumspor’un oyununu bozdu. Pozisyon vermediler. Skoru korumak için oyunu kendi yarı sahalarında kabul ettiler. Hücumda topu iyi kullanabilselerdi daha etkili olabilirlerdi. Onlar da çok pozisyona giremediler. Maç sonuna kadar çok iyi mücadele edip oyunu hiç bırakmayarak sık sık sakatlanma bahanesiyle oyunu soğuttular ve skoru korumasını bildiler. Sahadan da altın değerinde bir galibiyetle ayrılarak zirve yarışındaki iddialarını sürdürdüler.

Maçın hafta arasında oynanması nedeniyle taraftarlar ilgi göstermedi, tribünler boş kaldı.

Kadim dostum İhsan Arslan ufak bir operasyon geçirdi. Kendisine geçmiş olsun diyor, bir an önce aramıza dönmesini bekliyorum.