Değerli bir dostumun sinirleri bozulmuştu. Çevremizdeki doktorlara başvurduk. Ankara'dan Muharrem Özsarı ismini verdiler. Randevu aldık, ama tarih uzunca bir zaman sonraya verildi. Bu arada ne yapacağımızı düşünürken arkadaşım, Operatör Bahattin Bey'i bulmamı istedi.

Bahattin Bey'i bulduk. Sağolsun kendisi kısa zamanda geldi. Diğer doktorlar tarafından verilmiş ve tedavi sürecinde kullanılmış olan ilaçları inceledi. Bana, "Benimle gel! Eczaneye gidelim."dedi. Eczanede sinir ilaçlarından birini seçti ve "Birçok ilaç kullanılmış ama bu ilaç kullanılmamış." dedi. Bize ilacın kullanılışını anlattı ve biz de başladık ilacı kullanmaya. Doktor Muharrem Özsarı'dan aldığımız randevu günü geldi. Bu defa da doktor hastalanmıştı. Bize bir hafta sonrasına yeniden randevu verildi.

Randevu günü doktora olup bitenleri anlattık. Doktor arkadaşımı muayene etti. Bu arada Bahattin Bey'in muayenesini ve uyguladığı tedaviyi anlattık.

Doktor:

"Operatör arkadaşımız hastamızı tedavi etmiş. Şimdi biz ilacı bir hafta içerisinde azaltarak kullanımdan kaldıracağız. Hastalık tekrar nüksederse aynı şekilde başlayarak çoğaltacağız. İyileştikten sonra yine azaltarak ilacı keseceğiz." dedi.

Uyguladık ve çok iyi sonuç aldık.

"Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir." sözünü duymuşsunuzdur. Kendi branşı olmamasına rağmen Operatör Bahattin Bey'in başlamış olduğu tedavi bu işin erbabı olan uzmanlar tarafından kabul gören ve uygulanan bir tedavi şekli idi. O nedenle diyeceğim şudur ki, yeniliklere açık olun. Bir noktada uzmanlaşabilirsiniz ancak bu, diğer alanlarda da bilgi ve beceri sahibi olamayacağınız anlamına gelmez.

Bir kişi kaliteli bir mal ürettiğinde o mal alıcı bulmaz ise iyi bir mal üretmesi bir işe yaramaz. Yani bir başarı da kişilerin yararına kullanılmıyorsa o başarı devamlılık arz etmeyecektir.

Çocukluğumdan başlayarak, iş yaşantısına adım attığım günden bu yana düşünce olarak hep yeni şeylere merakım oldu. Geleneksel yapıları boza boza bir şeyler yapmaya çalıştım.

Sizlere de tavsiyem yeniliklere açık olun.

Olmazsanız zaten yok oluyorsunuz.

En güzel günler sizlerin olsun.