Çorum Belediyespor ilk beşe kalmayı hayal ederken, sezonun ikinci yarısında oynadığı üç maçı da kaybetti ve düşme hattına doğru hızla yol almaya başladı. Böyle giderse önümüzdeki haftalarda mavi-beyazlı takımla ilgili dramatik olaylardan bahsetmek zorunda kalabiliriz.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor karşısında izlediğim Çorum Belediyespor’un bende yarattığı izlenim, Antalya kampında bu takımın doğru düzgün çalışmayıp tatil yaptığı yönünde. İkinci yarıda Çorum Belediyespor’u iki kez izleme şansımız oldu. Gördüğümüz o ki, futbolcuların sahada adım atacak halleri yok. Taç atışında bile kimse top almaya gitmiyor. Profesyonel bir takımın savunmasının bu kadar acemice hatalar yapmasını ve basit gol yemesini amatör ligde bile görmedim. En önemlisi ise, takımın kazanma hırsını yitirmesi ve yenilginin alışkanlık haline gelmesi.

Çorum Belediyespor, transferin bitimine sayılı saatler kala İmam Almas’ı aldı. Ayağının tozuyla hem de ilk onbire girmesi ne kadar doğru tartışılır ama iki golde hatası vardı. Futbolda bir kural vardır. Hücum, savunmada başlar. Ama Çorum Belediyespor savunmadan atılan gelişi güzel toplarla çıkıyor. Bu toplar da kalesine tehlikeli atak olarak kalesine dönüyor.

Orta sahada Eray tüm pasları rakibe attı. H.İbrahim topu kontrol ederken bile zorlandı. Maç boyunca kaleye 1 şutu var, onu da kaleci kurtardı. Belediyespor, uzatmalarla birlikte koskoca 94 dakikada tek bir organize atak bile geliştiremedi.

Belediyespor bu hafta İstanbul deplasmanında Maltepe ile oynayacak. Bu futbolla puan alması çok zor görünüyor. Bir takım kendi sahasında 3-0 maç kaybediyorsa, ortada çok ciddi sorunlar var demektir.

Benim izlenimim, Hayrettin Hoca takımı maça iyi motive edemiyor. Tüm maçlarda, yenen gollerden sonra veya yapılan hatalar üzerine ellerini iki yana açıyor ve tribüne dönüp “ben ne yapayım” der gibi dert yanıyor. Hâlbuki onun bulunduğu yer, şikâyet yeri değil, icraat yeri. Eğer yapamıyorsan daha fazla zarar vermemek adına bırakacaksın. Sezon başında PTT 1.Lig ayarında takım kurduklarını söylemişti ama gelinin nokta ortada.

Futbolda bu bir kural gibidir. Ortada bir başarısızlık varsa gereği yapılır. Yoksa artık Başkan Zeki Gül’ün müdahale etmesi gerekir. Bu her takımda böyledir.

Çorumspor’un ligden düşmesi neredeyse kesinleşti. Belediyespor da böyle giderse Çorum’un profesyonel ligde takımı kalmayacak. O zaman tarih de Zeki Başkanı affetmez diye düşünüyorum.