2-PAMUKKULAK HOCA- MUZAFFER GÜNDOĞAR

Hatıra yazmak önemli dedik ya, bunun bilincinde olan eğitimci ve yazar Muzaffer Gündoğar hocamız, “Pamukkulak” diye anılan Recep Rahmi Tankaya’nın hayatını kaleme aldı. Uzun süredir üzerinde çalıştığı bu biyografi kitabı nihayet okurla buluştu. İlerleyen yaşına rağmen bir dakika durmayan, eski bakanlarımızdan Prof.Dr.Ahmet Samsunlu hocamızın dahli ile Çorum Belediyesi tarafından basıldı. 160 sayfa

3-ALICIKLI ÂŞIK HİCABÎ-İBRAHİM GÖSTERİR

Amasya, Suluova, Merzifon, Osmancık, Mecitözü, Gümüşhacıköy mıntıkasına ‘Alıcık’ deniyormuş. Halk ve Hak âşıklarının yoğun olduğu bu bereketli topraklarda yetişen Âşık Hicabî, Alevî- Bektaşî öğretisi içinde yetişmiş, tasavvuf kültürü de almış bir âşıktır. Kendi de bir ozan olan öğretmen kardeşimiz İbrahim Gösterir iyi bir araştırmacı.

Kitap Kültür Ajans (Ankara) yayınlarından çıkmıştır. 110 sayfa

4-İLGİNÇ ŞAKALAR- BAHRİ GÜVEN

Çorum fotoğrafı daha. Uzun yıllardır Bahri Güven, Çorum’da yaşanmış şakaları biriktiriyordu. Gerçek kişilerden derlenen bu eser, Çorum’un esprili, samimi, gülen yüzünü gösteriyor. Çorum Belediyesi’nin Kültür Yayınları arasında çıktı. 143 sayfa.

5- YILDIZ YAĞMURU- SALİM DEMİR

Bir Çorum fotoğrafı daha. Emekli eğitimci arkadaşımız Salim Demir, içinde yazma aşkı taşıyan insan. Şiir, hikâye ve roman her türde yazıyor. Yıldız Yağmuru, yaşanmış olaylardan derlenmiş hikâyeler kitabı. Takdim yazısında Mehmet Tatlısu şöyle yorumlamış:

“Anadolu insanını, farklı ve ilginç olaylar ekseninde gözlemlerine dayanarak başarıyla anlatıyor. Hikâyelerde sâde ve yalın bir halk dili ile canlı bir üslûp, yerinde betimlemelerle okuyucu üzerinde yaşanmışlık duygusu uyandırıyor.”

Çorum BESMAT Matbaacılık tarafından basılmış. 120 sayfa

6-2018 TAKVİMİ- SALİM SAVCI

Hepimizin tanıdığı eğitimci yazar ağabeyimiz Salim Savcı, iki yıldır, çok değer verdiği ve adını yaşatmak istediği manevî velisi Prof. Bahri Savcı adına köyünde kurduğu kütüphanede, öğrenci olsun olmasın herkese danışmanlık ve dostluk yapmakta. Yetmişi aşan kitap hizmetinin yanında iki yıldır “PROF.DR.BAHRİ SAVCI KÜTÜPHANESİ” adına takvim bastırmakta. Takvim, Atatürk portreleriyle zenginleştirilmiş. Teşekkürler değerli büyüğümüz Salim Savcı.

7- SİVASLI ÂŞIK HASAN YÜZBAŞIOĞLU- SERVET YILDIRIM

Kültür Ajans yalınlarından çıkan bu kitabı Servet YILDIRIM (Ozan Emanetî) yazmış. Sivas’ın Emlek yöresinden ve Şarkışla’nın Saraç köyünde doğan Servet Yıldırım aile boyu âşıklardandır. Dedesi, nenesi, anası, babası, ağabeyi, ablası, eşi âşık olan Servet Yıldırım, kitabında kendi dâhil sekiz âşığı şiirleri ile tanıtıyor. Bütün şiir yazanlar ve bilhassa gençler böyle kitapları okuyarak kendini yetiştirmeli. 312 sayfa

8- HAYALET SÜVARİ- RAY BROCK:

Yakamoz Kitap tarafından çıkmış. Çeviren, Haluk Gurulkan Kasım 2016’da okurla buluşmuş. Amerikalı yazar Ray Brock, Atatürk’ü yorumlayanların dilinden anlatmış. Büyük emekle yazılmış. Atatürk’ün yurt dışında bile ne kadar çok hayranı olduğunu gösteren ve okunması gereken bir eser. Her Türk insanının okuması gereken kaliteli bir eser. Zülâl Hanım internetten getirterek hediye etti. Getirene, götürene, okuyana yazana teşekkürler. 460 sayfa

9- MAVİ IŞIK- İBRAHİM AĞÂH ÇUBUKÇU

Kültür Ajans yalınlarından çıkan hepimizin tanıdığı, şair, yazar, filozof, ilahiyatçı, sosyolog, devlet adamı 1928 Kadirli (Adana) doğumlu, Prof.Dr.İ.Ağâh Çubukçu’nun, görünüşü küçük, muhtevası geniş şiir kitabıdır. Toplamda yüze yakın kitabı vardır. Bu çağda divanı olan bir şairimizdir. 64 sayfa

*

ÇOK YAKINDA ÇIKACAKLAR.

10-Yüreklerde karakış SARIKAMIŞ - MUZAFFER GÜNDOĞAR

Muzaffer Gündoğar Hocamızın uzun zamandır üzerinde çalıştığı beyaz ölümün acılarının anlatıldığı tarihsel bir araştırma. Basım aşamasında, yakında çıkacak.

11-TARİHİ İNKÂR EDEN SOYKIRIM SUÇLUSU ERMENİLER- SELAHATTİN AYDEMİR

üzerinde çalıştığım soykırım suçlusu Ermenilerin suçunu çok açık, net olarak ortaya koyan bu kitabım basım aşamasında. Bu konuda dördüncü kitabım olacak. Bundan sonra inşallah şiir, hikâye ve diğer yazılarıma döneceğim.

12-KÖY ENSTİTÜSÜ’NDEN ANADOLU’YA- ZÜLÂL KAYA

Daha önce “Tuna Boyundan Köy Enstitüsü’ne” adı ile emekli eğitimci ve gazeteci ağabeyimiz Müslim Tunaboylu’nun hayatının bir kısmını romanlaştıran yazar arkadaşımız Zülâl Kaya, , şimdi de, “Köy Enstitüsü’nden Anadolu’ya”yı romanlaştırıyor. Müslim Hoca’nın öğretmenlik yıllarını kısa ve öz anlatan bir eser olacak.

13-Çorum’un birçok yazar-çizer ve entelektüel aydın insanları boş durmuyor, harıl harıl çalışıyorlar. Hemen, hemen hepsi bu hizmetlerini, tamamen maddî ve manevî olarak kişisel fedakârlıkları ile yapıyor. Tabii destek verenler de oluyor. Çorum Belediyesi gibi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası gibi, diğer bazı özel sektör ve kişiler gibi destek olanlara minnettarız.

Bu hususta sadece Belediyemiz değil, TSO, İşverenler Dernekleri, Sendikalar bir araya gelerek küçük bir fon oluştursa; konusu ve muhtevası ne oldursa olsun, herkesin ürettiği emeğin kitaba dönüşme şansı olur.

İyi olmaz mı?