“Devler gibi eser vermek için karıncalar gibi çalışmak gerekir.”

Hadi la Çorum’un göbelleri, aha tatil de bitiyo. İşiniz gücünüz internet olmuş. Yoh neyimiş, bilmem ne book’a girecekmiş. O yetmez bi de yanında tivitir yap. Müzik diğne, oyun oyna. Gücücük göbeller, daha ana baba lafını bellemeden internete giriyo. Ecik üsdüne gidersen başlıyo zırıl zırıl ağlamaya. İt eniğinin sesi de sese benzese! Gendi evinde böyüklerine garşı gelen velet, yarın okulda oğretmenlerini heç diğnemez. Benden söylemesi; yarın demedi demeyin.
Yatağından galktığında, gapıyı açıp eve girdiğinde doğru internete girer. Dünya yanmış, yıhılmış umurunda değel. Af buyurun abdeshaneye bile getmemek için direnir. Cuvara içenler, şayet internet gayfeye getmişse peşinden atlı geliyomuş gibi goşarak dışarı çıkar. Gapıdan çıhmadan dumanı tütdürmeye başlar. Gören de sanır ki bu çocuh ağşama gadar oruç dutmuş; iftarını cuvarayla açıyo. Diyecek çoh laf var emme, neyse ağzımı gapatayım. Böyüklük bende galsın.
Haaa, nerede galmıştık? Esgiden bu lafı Demirel çoh gonuşurdu. Gayfenin önüne dikilip cuvarasını içerken elindeki bahalı telefonla çet met yapmadıysa bi goşu oyuncağının başına geçer. Benden duymuş olmayın. Bu oyuncağın esgi adı bilgisayarmış. Computer filan diyenler de oluyomuş.
Neyse, lafı uzatmayalım. Çocuh oyuncağının başına geçer geçmez galdığı yerden gorüntülü sohbetine başlar. Garşısındakine yazar : “Nhbr”… Garşısındaki yazar: “ii”
Senin ağnayacağın bu yeni yetmeler çoh ahıllı oluyo. Nasılsın diye yazarsa garşısındaki de iyiyim diye yazacak. Hem okurken, hem de yazarken zaman gaybı olacah. Bah şu namıssıza!
Gorenler de seni ohudan hocanın deyip gabağatı bize bulacah.
Hani şu lys, lgs, öss, ösym, kapese bilmem ne adı olan sınavlar olmasa bu yeni yetmeler kitap gördüğünde yolunu değiştirecek.
Zamane çocuhları. Yiyin bilmem ne burgerleri. Ayyaşlar gibi elinizden eksik etmeyin kola şişelerini. Devir sizin devriniz. Her bi işe yarayan cep telefonlarıyla oyun oynayın. Müzik diğneyin. İnternete girin. Evinize geldiğinizde bilgisayar oyuncağının başına geçin. Gulahlığı takıp müzik diğnerken oyun oynamaya devam edin.
Bir gün size nasıl bir oyun oynandığını ağnarsınız. Aha bu fotografını gördüğünüz itin eniği, zamanı geldiğinde güççük abdestini yapacağı ağaç kökü bulamazsa gelir sizin pantolunun paçasını ıslatır.
Bana mahana bulmayın. Bu gadarınan galırsa gine eyi sayılır.