Yeni hükümet kurulalı bir ay oldu. Yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte Türkiye’ de daha iyi şeylerin olacağı kanısı uyandı bende. İnşallah 62. Hükümet Türkiye için güzel şeylere imza atar.
Burada şunu da vurgulamalıyım, bir Çorumlu olarak yeni hükümette Salim Uslu Bakan olarak yer almalıydı. Onu da bıraktık Salim Uslu Bakan yapılmadığı gibi Sayın Agâh Kafkas Bey de Sağlık Bakan Yardımcılığından alındı. Hâlbuki hemşerimiz o görevinde çok ta başarılıydı.
Çorum bunları hak etmiyor. Bu konuda henüz herhangi bir açıklama da gelmedi. Her iki hemşerimizin de tertemiz ve başarılı bir sendikacılık geçmişi var.
Tekrardan Türkiye gündemine dönersek, Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Bey de tecrübeli, bölgeyi ve dünyayı bilen bir adam. Onun Reisi Cumhur oluşu Türkiye, bölgemiz ve de dünya için iyi olmuştur diye düşünüyorum.
Son yapılan açıklamalara bakılırsa Amerika’nın IŞİD operasyonuna Türkiye askeri ve siyasi desteği verecek.
Şu günlerde Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında sığınmacıların durumu var. Son gelen sığınmacılar 24 büyük çadıra yerleştirildi. Türkiye’ ye gelen umumi yabancı sayısı 1.5 milyonu geçti herhalde.
Yardıma muhtaç olana el uzatmak tabii ki çok iyi ama bu nasıl el uzatma? Kızılay 3 öğün yemek veriyor ve özel ihtiyaçları için maddi yardım yapılıyor.
Sığınmacıların Türkiye’ye maliyeti 4 milyar doları buldu. Kendi halkımızın içindeki ihtiyaç sahiplerine böyle bir fedakârlık yapılmıyor. Tabii halkımıza yapılanları da küçümsemiyoruz, ama önce can sonra canan olmalı.
Gıda fiyatları da bir yılda ikiye katlandı. Ana sebebi kuraklık olsa da gelen sığınmacıların da bunda rolü var.
*
Beslenme uzmanlarının söylediğine göre vücudumuzun çok ihtiyacı olan b12 vitamini sebzelerden sadece lahanada varmış. TV’ de bu konuda bilgiler veren uzman Bey, tam mevsimi diyordu.
* * *
Önemli bir diğer konu da Türkiye’deki işsiz sayısıdır. Türkiye’de 2.5 milyon işsiz var deniyor ama Türkiye’de işsiz yok, işi beğenmeme durumu var.
İlanlar veriliyor ama işveren işçi bulamıyor, hele de kalifiye işçi katiyetle bulunmuyor.
4 Ekim 2014 Cumartesi günü Kurban Bayramının 1. Günü. Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Âmin.
Saygı ve sevgilerimle.