Her yayın organının, elbette farklı bir yayın politikası, kendine özgü bir habercilik anlayışı veya siyasi çizgisi vardır.

Yayın politikası bakımından merkezde konumlanmış olan ÇORUM HABER, tartışmasız bir şekilde Atatürk ilkelerinden ve Cumhuriyet değerlerinden taviz vermeden, barıştan, kardeşlikten, birlik ve beraberlikten yana tutumunu, yıllardır kararlılıkla sürdürür.

Gazetemizin asıl farklılığı ise, Çorum’un sorunlarına ve Çorumluların isteklerine, beklentilerine dört elle sarılıp, etkili bir biçimde kamuoyu oluşturması, Ankara nezdindeki “lobi” eksikliğini gidermeye yönelik elden gelen her çabayı göstermesidir.

*

Hiç kuşku yok ki, ÇORUM HABER’in hemen hemen tüm Çorumlular tarafından takdir edilen yayın politikasının mimarı, Gazetemizin Kurucusu ve Başyazarı, değerli yöneticimiz Mehmet Yolyapar’dır.

Kendisinin 18 Aralık 2019 günlü “2020 Çorum’un Yılı Olsun” başlıklı yazısında, Çorumluların 2020 yılından beklentileri yer alıyordu.

Bu yazıda ifade edilenler, ÇORUM HABER’in yıllardır dile getirdiği ihtiyaçlar ve beklentilerdi.

Ve dünkü manşetimiz, Ankara’nın en üst makamında da bu isteklerin kabul gördüğünü kanıtlar nitelikteydi.

*

AK Parti İl Başkanı Sayın Yusuf Ahlatcı, Çorum’un sorunlarını, ihtiyaç ve taleplerini Ankara’ya taşımakta son derece başarılı ve etkili.

Nitekim, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ahlatcı’nın dile getirdiği acemi birliği, yeni bir hastane ve yüksek hızlı tren projelerinin 2021’de uygulamaya alınması için talimat vermiş.

Çorumluların öncelikli taleplerinden biri olan Havalimanı ile ilgili olarak da, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Çorum’a gelişinde müjde vermesi bekleniyor.

Gazete olarak, bütün bu konuların ısrarlı takipçisi olduğumuz için, sonuç alınmasında pay sahibi olmanın gururunu yaşıyoruz ve ileride bu duygumuzu daha da güçlü biçimde okurlarımızla paylaşacağız.

*

Salı gecesi saat 24.00’de 2019 yılını geride bırakıp 2020 yılına gireceğiz.

Her vesileyle ifade ettiğimiz gibi, bu, bir takvim yılından yeni bir takvim yılına geçişin “güzel dilekler ve beklentiler içinde” kutlanmasından başka bir şey değil.

Ailemizle, dostlarımızla, sevdiklerimizle, güzel bir akşamı paylaşarak yeni bir yılı karşılamanın ne kötülüğü olabilir?

Onun için, herkesin güzel bir yılbaşı gecesi geçirmesini ve yeni yılın herkese esenlikler, iyilik ve güzellikler getirmesini diliyorum.