Çorum Belediye, son sıradaki Elazığ Belediyespor karşısında ecel terleri döktüğü maçı 90. dakikada Buğra’nın attığı şans golüyle 3-2 kazanarak yeniden şampiyonluk potasına girdi.
Maçın hafta içinde olması nedeniyle tribünler bomboş kaldı. Teknik Direktör Hakkı Öztabağ’ın yanlış oyuncu tercihleri az daha pahalıya mal oluyordu.
Çorum Belediye’nin, kazanmak zorunda olduğu maça iyi motive olamadığı açıkça belli oluyordu. Rakibi küçümseyen Belediyespor, buna rağmen Elazığ kalecisi Gökhan’ın rahatlıkla tuttuğu topu elinden düşürüp Emir’in de golü atmasıyla skor avantajı elde etti. Bu gol, zaten disiplinden uzak olan Çorum Belediye’yi daha da gevşetirken, maçın farka gideceğini bekleyenler yanıldı.
41.dakikada Osman’ın yaklaşık 30 metreden attığı şut kaleci Çağrı, Elazığ kalecisi Gökhan’a nazire yaparcasına topu elinden kaçırınca skora denge geldi. Bu sezon birçok maçta Belediyespor’u sırtlayan Çağrı’nın elbette hatalı gol yeme lüksü var. Hatta her kaleci hatalı gol yiyebilir. Ama ceza sınırında olan Çağrı’nın devre arasında hakeme itirazdan dolayı sarı kart görüp cezalı duruma düşmesine anlam veremiyorum. Çağrıya hiç yakışmadı. En kritik maçta takımını yalnız bırakacak.
Belediyespor’da iyi diyebileceğimiz futbolcu yoktu. Tribünlerden gelen baskının yanı sıra Genel Kaptan Hamit Işık ve yardımcı antrenör Arif Ceylan’ın da katkılarıyla Teknik Direktör Hakkı Öztabağ ikinci yarıya başlarken Gökhan’ın yerine Murat, Ender’in yerine de Kıvanç’ı sahaya sürdü. Bu değişiklikler takımın hücum gücünü artırırken maç Elazığ Belediyespor yarı alanında oynandı. 53.dakikada Murat mükemmel bir serbest vuruş golünde topu çatala asarak Çorum Belediye’yi yeniden öne geçirdi. Elazığ ekibi beraberlik için Çorum Belediye yarı alanında daha çok görülmeye başladı. Topa ileride basarak Çorum ekibinin çıkmasını engellediler. Nitekim 58.dakikada Osman’ın şık golüyle skora bir kez daha denge geldi.
Çorum Belediye orta alanda rakibine üstünlük sağlayamazken, bundaki en belirgin etken Okan ve Furkan’ın dağınık oyunu olarak ön palana çıktı.
Ortadan etkili olamayan Çorum Belediye, duran toplarda rakibine üstünlük sağlamaya çalıştı. Bunda da zaman zaman etkili oldu. Son bölümlerde konuk takım ileride sadece Ali Yıldırım’ı bırakırken, 10 kişi ile savunma yaptı. Yere yatan Elazığ Belediyesporlu futbolcu kalkmak bilmedi. Zamana oynayarak 1 puan almanın hesaplarını yaptılar ancak 90.dakikada Buğra’nın şans golüne engel olamadılar. Belediyespor, tıngır mıngır filelere giden bu golle zor da olsa 3 puanı hanesine yazdırdı.
Bu maça, iki takım kalecisi ve Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Hakkı Öztabağ damgasını vurdu. Hakkı Hoca, maçın bitiş düdüğü ile birlikte soluğu İdari Asbaşkan Mustafa Ercan’ın yanında alarak mevcut şartlarda göreve devam edemeyeceğini belirtip işi bıraktığını söyledi. Çok da isabet oldu. Bu hocayla olmayacağını ta başta söylemiştik. Çorum’a, Elazığ gibi bir yerden günü birlik gelen son sıradaki bir takımı bile zar zor yeniyorsan bırakın şampiyonluğu, play-off’ta bile işiniz çok zor demektir.
Belediyespor bu galibiyetle yeniden şampiyonluk potasına girdi. Bundan sonrası tamamen yönetime kalıyor. Hakkı Öztabağ’da yapılan yanlışı tekrarlanmazsa bir şans daha olabilir.