Önceki hafta deplasmanda Tuzlaspor’a 5-1 gibi tarihi bir skorla yenilerek ilk beş yolunda yara alan Çorum Belediyespor, geçtiğimiz hafta ligin en az gol atan ve en fazla gol yiyen takımı olan düşme hattındaki Başkent ekibi Tutap Şekerspor’u ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 yenerek moral bulurken, ilk beş yarışında ‘ben de varım’ dedi.
Çorum Belediye, Tuzla’dan farklı bir yenilgi ile dönmesine rağmen, havanın da iyi olması nedeniyle olacak ki, tribünler önceki haftalara göre daha doluydu. Belediyespor’un bu maçta tribün desteği gördüğünü söyleyebiliriz.
Belediyespor maça durgun başladı. Sanki sezonun son haftasıymış gibi futbolcular ‘bitse de gitsek’ havasındaydı. Konuk Tutap Şekerspor’un ise Çorum’a 1 puan için geldiği, katı savunma anlayışından hemen belli oluyordu. Belediyesporlu futbolcular o kadar isteksiz göründüler ki, köşe vuruşlarını kullanan futbolcular bile sanki takımları galipmiş gibi ağır hareket ettiler. İleride rakibe baskı yapan kimse yoktu. Orta saha yine aynı şekilde baskı yapmadı. Tüm topları yana ve geriye oynadılar. Kimse topları kanatlara atmayı düşünemedi ya da beceremedi. Yavuz Hoca da bu duruma müdahale etmezken, bizim gibi sadece izledi.
İlk yarıda Oğuzhan’ın uzaktan şutu ve Çağlar’ın 2 metreden dokunamadığı pozisyon dışında pozisyon yoktu maçta.
Belediyespor ikinci yarıya Murathan’ın yerine Ali Kireş değişikliği ile başladı. Ali, ilk yarıda hiçbir varlık gösteremeyen Murathan’a göre sol kanadı daha iyi kullandı ve Belediyespor’a canlılık getirdi diyebiliriz.
60.dakikada Sefa’nın güzel pasında bu sezon ilk kez ilk onbirde forma şansı bulan Burak topu filelere göndererek Belediyespor’u öne geçiren golü atarken, bu golle rakibin de gardı düştü. Şekerspor’un katı savunma anlayışından vazgeçmesi ve beraberlik golü için açık oynamaya başlaması Belediyespor’un hücumdaki etkinliğini artırdı.
Maçın kader anı bence 66. dakikaydı. Yahya’nın yakın mesafeden vuruşunda kaleci Fatih’ten seken topu Nedim’in çizgiden çıkartması dönüm noktası oldu. Sonrasında da, 71.dakikada Mehmet’in kırmızı kart görmesi ve rakibin 10 kişi kalması, kontrolün tamamen Belediyespor’a geçmesine neden oldu.
Belediyespor özellikle son dakikalarda baskısını iyice arttı. 86’da bir topu direkten dönen Çağlar, 1 dakika sonra takımını rahatlatan ve maçı kopartan golü attı.
Çorum Belediye bu sezon ilk kez bir maçı iki farkla kazanırken, ilk beş yolunda yeniden umutlandı.
Bu haftayı Bozüyükspor maçı nedeniyle 3-0 hükmen galip kapatacak olan Çorum Belediye, ilk yarının kalan 4 maçından 3’ünü içeride oynayacak. Ancak Belediyespor bu haftaya kadar futboluyla hiç umut vermedi. Umarım Şekerspor maçı yeni bir başlangıç olur.
Şekerspor maçında yedek kalan Turgay’ın, üçüncü oyuncu değişikliğinden sonra yeleğini çıkartıp yere fırlatması ve maçın bitmesini beklemeden soyunma odasına gitmesi, üzerinde önemle durulması gereken ciddi bir konu. Yönetimin, emsal teşkil etmesi açısından en ağır cezayı vermesi gerektiğini düşünüyorum.