Çorum’la ilgili konuşurken hep “Yiğidin harman olduğu yer” ifadesi kullanılır. Sadece yiğitler değil, “babayiğit”ler de var Çorum’da. Bu babayiğitlerden biri de Ahmet Ahlatcı… Memleketinden kazandığını yine memleketine yatıran, vizyon sahibi ender işadamlarından… Türkiye’nin en önemli ihracatçıları arasında yer alan Ahlatcı, şimdi de Yeni Çorumspor’a sahip çıktı.

Evet, kamuoyunun günlerdir beklediği görüşme dün gerçekleşti. Ahlatcı gibi bir devin kulübe destek olması ve 2023’e kadar “Süper Lig” hedefinin konması karşısında heyecanlanmamak mümkün değil.

Daha düne kadar 3.Lig cehenneminde kasaba takımlarıyla boğuşan Yeni Çorumspor, Sayın Ahlatcı’nın desteği ve sürekli gelir kaynağı sağlama konusundaki düşüncelerinin hayata geçirilmesiyle birlikte devler arenasındaki yerini alabilir. Bırakın 1.Lig’i, Süper Lig bile artık hayal değil.

Görüşmenin içeriği ile ilgili olarak bugün Yeni Çorumspor Başkanı Sayın Fatih Özcan gerekli açıklamayı yapacak. Ancak şunu söyleyebilirim ki, Sayın Ahlatcı, büyük denizlerde uzun ve rüya gibi bir yolculuğa çıkmaya hazırlanan geminin yelkenlerini rüzgârla doldurdu. Başkanlık süresindeki ilk sezonunda takımı bir üst lige çıkartan Başkan Fatih Özcan da gemiyi belirlenen rota doğrultusunda hedefe ulaştıracak deneyimi kazandı. Artık yelkenler fora!

Evet, Sayın Ahlatcı tarihi başarıların kazanılabileceği yolda bir çığır açtı. Ancak sadece Çorumspor’un tam olarak benimsenip desteklenmediğini üzülerek ifade etmek istiyorum.

Ahlatcı destek olmamış olsaydı, geçmişte Çorumspor’un olduğu gibi bugün de “Yeni Çorumspor Çorum için gerekli mi değil mi?” tartışmaları alevlenmiş olacaktı. Bunu hiç tartışmaya gerek yok. Yeni Çorumspor Çorum için her zaman gerekli. Bunu herkes böyle bilsin ve gücü oranında destek olsun. İlla bir şeyleri kaybedince mi değerini anlayacağız? Bugün fazla uzağa gitmeye gerek yok. Amasya, Çankırı, Sinop gibi komşu illerin ve birçok ilin profesyonel liglerde takımı bulunmuyor. 3.Lig’e bile çıkmak için her yıl milyonlarca lira para harcıyorlar. O yüzden, eldekinin kıymetini bilmek lazım.

Dedim ya Çorum yiğidin harman olduğu yerdir diye. Önce Sayın Fatih Özcan çıktı ve “Çorum’un yeri en az 1.Lig” deyip isyan bayrağını açtı. Ardından Sayın Ahmet Ahlatcı “Çorum Süper Lig’de olmalı” dedi ve elini taşın altına koydu. Böyle babayiğitlerin sayısı arttıkça ne Çorum’un, ne de Çorumspor’un sırtı yere gelmez.