PAZARTESİ YAZILARI

İsmet Abinin hayran olduğum özelliği tertipli, düzenli, disiplinli ve istikrarlı bir insan olmasıdır. Yıllarca hiç aksatmadan “PAZARTESİ YAZILARI” köşesini hafta pazartesi günleri yayınladı. Yirmi yılda bir kere aksattı. Ankara’da tıp merkezi kuran bir akrabasının vefatı onu çok sarstı. Bir tek o hafta PAZARTESİ YAZILARI çıkmadı.

Benim hayatta tanıyarak örnek aldığım (şimdi idol diyorlar) beş insan vardır. Bunlardan biri de İsmet Ağabeydir. Ancak bir fark var, hemen hemen bütün idollerimi hayatımda tatbik ve taklit ettim. Fakat İsmet ağabey kadar düzenli, istikrarlı, disiplinli olamadım

Pazartesi yazılarında İsmet Abi asla siyaset yapmaz. Tenkitlerini ve şikâyetl251660288erini muhalefet ruhu ile değil, arkadaş gibi, abi gibi, dost gibi yazarak anlatır. Teklif veya tavsiye ederek yazar.

SANAYİ, SANAT VE KÜLTÜR

Sanayi olarak lafı hiç uzatmaya gerek yok. ECE SERAMİK – ECE BANYO ile Çorum’un adını dünyaya ulaştırmıştır. Kiremit ve Tuğla üretiminden, Ece Banyo’ya , Çorum Sanayiine ve Çorum halkına sağladığı katma değer önemlidir.

Yatırımını kendi memleketinde yapan, toprağını seven, ufku geniş değerli işadamlarımızdandır.

Zira biliyorum ki bazı illerde bazı iş adamları Allah “’yürü kulum” deyince

- “Allah büyük şehirlere yürü kulum”- dedi zannederek memleketini terk ediyorlar. Küçük şehirlerde, yeni gelişen şehirlerde büyük yatırımlara imza atmanın sıkıntılarını da biliyorum. Bunları yazmıyorum. Büyük şehre kaçanları da kınamıyorum. Çok şükür ki Çorum bu dönemi atlatmıştır.

İsmet Çenesiz, kendi toprağına yatırım yapan vefalı Çorumlulardandır. Çorum, bu hususta büyümeye aday bir şehirdir. ECE BANYO gibi Çorum’da kalıp, Çorum şehrine ve Çorum insanına görgü, bilgi, kültür, sanat ve hayat görüşü açısından değer kazandıran bütün iş adamlarımıza teşekkür etmek boynumuzun borcudur.

Sanayi, Sanat ve Kültürü beraber anmamın sebebi; bir şehrin fiziken şehir yapısı ve bizzat kendi insanının kendi toprağında yaptığı yatırım ve üretim; o şehir halkının kültürüne, psikolojisine, hayat kalitesine tesiri vardır.

İsmet Çenesiz’in iş adamı, müteşebbis ruhunun yanında, edebiyat, sanat ve kültüre yönelik estetik yüzü vardır. Şairdir, roman ve hikâye yazarıdır. Kitaplaştırdığı şiir, roman hikâyelerinde illa sosyal konulara parmak basar.

Bazı sanat etkinliklerine sponsor olmuştur. İstanbul’dan gelen bazı bilim insanlarını ve HİTİTOLOGLARI ağırlamıştır.

Çorum’da, Türkiye’ye de pek çok İSMET ÇENESİZLER lâzım. 2,5 yıldır İstanbul’da olan değerli büyüğüm İsmet ağabeyime sağlık sıhhat dileklerimi, selâmlarımı ve saygılarımı gönderiyorum. PAZARTESİ YAZILARINI ÖZLEDİK BE ABİ.