Hafta boyu, görerek, duyarak, okuyarak tanık olduğum olayları kafamda veya not kâğıdında saklarım, yazılarımda birini veya birkaçını kullanırım.
Bu hafta da öyle yaparken olaylar o kadar çoğaldı ve hızlı gelişti ki şaşkınlığa uğradım. Yeni Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, genel başkan seçildikten sonra, yaptığı ilk konuşmada; anlatacaklarını unutabilme olabileceği imasını yaptırdığı Karadeniz fıkrasını başlık yaptım.
Şimdi aklımızda kalan olaylara dokunmaya başlayalım:
Önce yeni hükümetimize başarı temennisiyle hayırlı olmasını dileyelim…
Hükümetler kim tarafından kurulursa kurulsun, onların başarısı; ülkenin başarıdır.
Sayın Binali Yıldırım; soyadı gibi hızlı büyük projeleri zamanında bitirerek kendisini ispatlamış bir isim.
Sabah kurulan hükümetin; öğleden sonra programının okunduğunu ilk defa görüyorum.
Hızdan daha önemlisi uyumdur. “Sayın Cumhurbaşkanım; söz veriyoruz sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur” diyerek, kavgasız diyalog ortamının oluşacağını söyledikten sonra, duayen işadamı İbrahim Bodur’un ölümü dolayısıyla, altın üçgen; “yatırım-üretim-istihdam” felsefesini dile getiriyor ve “ yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz… " diyor.
Bize de “yolun açık olsun” deyip başarı dilemek düşürüyor. Çünkü ülkenin yarınları o başarının içindedir.
*
Örnek olmuş, duayen iş adamı İbrahim Bodur’un tabutunu, birlikte omuzlayan eski ve yeni cumhurbaşkanları görüntüsü göz yaşartıcı idi.
İbrahim Bodur bunu hak ediyor, ama onun gibilere hak edişi lütfeden cumhurbaşkanları geçmişte sık bulunmuyordu.
Güzel manzara idi. Çok şükür.
*
26 Mayıs 1904 doğum
25 Mayıs 1983 ölüm
Bu günler ünlü “kaldırımlar” şiirinin şairi ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek’e ait. Başbakan Yıldırım onun için de, “şairler sultanı” diyor vefatının 33. Yılında saygı ve rahmetle anıyor ve zindandan Mehmet’e mektup şiirinden,
“Yarın elbet bizim, elbet bizimdir.
Gün doğmuş, gün batmış ebed bizimdir” mısraını da bizimle paylaşıyor.
Ben de rahmetlinin; “tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur” sözünü unutamıyorum.
*
Yazılacak çok şey var ama yazımı gazeteye göndermekte geç kaldım, hem de köşede o uzunlukta yazıya yer olduğunu sanmıyorum.
Onun için az rastlanan, iç açıcı sayılacak bir haberle yazımızı sonlandıralım.
Londra Finans merkezi başkanı Lord Mayor Jeffray Mountevans; “Türkiye’nin büyümesini birlikte sürdürelim” diyor. Bizim için bu günlerde batıdan pek de beklemediğimiz;
“Türkiye’nin sergilediği son derece etkileyici büyümesinin devamını sağlayacak projeleri finanse edebilir, sigortalayabilir, teşvik edebiliriz.”
“İstanbul’un yeni havalimanı gerek yerel, gerekse bölgesel ekonomiye takdir edilir bir katkı sağlayacak ve bir gün dünyanın en büyük havalimanı haline gelecek.”
Bu adam Sayın Yıldırım’ın asker arkadaşı olamayacağına göre, başbakanın özel şansı olmalı. Hatta ülkemizin de özel şansı olmalı. Keşke dış ülkelerden benzer mesajlar daha çok gelse.
Sayın Davutoğlu’nun hizmetlerine çok teşekkür ederim.
En güzel günler sizlerin olsun.

NOT: Dün 25 terörist teslim olmuştu. Yazımızın bittiğinde 42 terörist teslim oldu. Darısı devamına.