Çorumspor, grubun şampiyon adaylarından Bandırmaspor karşısında ilk yarıyı 2-0 yenik kapatmasına rağmen, yanlışlardan dönünce ikinci yarıdaki etkili futboluyla beraberliği sağlayarak 1 puanı kurtardı. Hatta galibiyeti de kaçırdı diyebiliriz.

Çok az sayıda Çorumlu seyircinin izlediği maçın ilk yarısında konuk Bandırmaspor, uyguladığı etkili orta alan presinin yanında kazandığı topları olumlu kullanarak kontrolü genelde elinde tuttu.

Çorumspor ise, orta alan üstünlüğünü rakibe kaptırınca hücum girişimlerinde etkili olamadı. Bunun en büyük nedenlerinden biri ileride Özkan’ın tek forvet oynamasının yanında fizikgücü yüksek oyunculardan kurulu Bandırmaspor savunmasının arasında yalnız kalmasıydı. Orta alandan forvete gerekli desteğin verilememesinin yanında kanatlardan da gerekli bindirmelerin yapılamaması nedeniyle Şaban’ın pozisyonu dışında Çorumspor pozisyon bulamadı.

Çorumspor, Bandırmaspor’un baskılı oyununa 20 dakika ancak dayanabildi. 21. dakikada uyduruk bir serbest vuruş sonrasında Ozan’ın çeldiği topu savunma izleyince konuk takım Halil’le golü buldu.

Bu golden hemen 5 dakika sonra Çorumspor daha golün şokunu üzerinden atamadan savunmadaki bir büyük hata sonucunda da Galip’in ayağından ikinci golü yedi.

Çorumspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, ikinci golden sonra, tek forvetle gol bulamayacağını anlamış olmalı ki, savunmadan Orhan’ı çıkartıp hücum oyuncusu Şaban’ı, devrenin son dakikalarında da Mustafa’nın yerine H.Ali’yi oyuna aldı.

Şaban’la birlikte çift forvete dönülmesi üzerine Çorumspor rakip kalede pozisyon bulmaya başladı.

İkinci yarıda sahada bambaşka bir Çorumspor vardı. Bandırmaspor skoru korumak için savunmaya çekildi. Bandırmalılar, zaman geçirmek için ikili mücadelelerde sık sık kendilerini yere atarak yaygara kopartırken, hakem de buna çanak tuttu.

Çorumspor 55. dakikada Bandırmaspor savunmasının büyük hatası sonucu Özkan’la golü buldu. Özkan, savunmayı hataya zorlayarak golü adeta söke söke attı.

Golün hemen ardından Ceyhun’un ceza yayından mükemmel vuruşunda köşeye giden topunu kaleci Ergin çıkartırken, ikinci golün habercisiydi.

Nitekim 66. dakikada Özkan kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak skoru eşitledi. Bu golde de Şaban’ın katkısı büyüktü.

Kalan dakikalarda Çorumspor galibiyet golü için pozisyonlar da buldu. Fakat bunlardan yararlanamadı.

86. dakikada ani gelişen Bandırmsapor atağında Mustafa Şen’in beklenmedik yerden vurduğu top direkten dönerken, şans Çorumspor’dan yanaydı.

Çorumspor, Bandırmaspor gibi güçlü rakibi karşısında ilk yarıda 2-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda sergilediği mücadeleci ve atak futbolla 1 puanı kurtarması büyük bir başarıdır.

Teknik heyetin yenen kolay gollere artık bir çözüm bulması lazım. Kendi evindeki maçlarda çift forvetle oynatmalı. Bireysel hatalara da çözüm bulması gereken yine Teknik Direktör Gürses Kılıç’tır.

Çorumspor yönetimi istifa etti. Bana göre en doğru kararı verdiler. Çünkü artık tıkanmış ve primleri bile ödeyemez duruma gelmişlerdi. Bir an evvel güçlü bir yönetimin göreve getirilerek Çorumspor’un daha fazla zarar görmesine engel olunması gerekiyor diye düşünüyorum.