Çorumspor, sahasında çok farklı bir skorla yenebileceği Akçaabat Sebatspor’la zor da olsa 2-2 berabere kalarak çok önemli 2 puan daha kaybederken, en önemlisi teknik direktör Ali Güneş’in oyuncu tercihlerindeki ısrarı gelecek açısından endişe verici boyutlara ulaştı.

Şunu bir kez daha açıkça gördük ki, Ali Güneş eski futbolculardan kimseyi düşünmüyor. Kafasında tamamen yeni oyunculardan kurulu bir oyun şablonu var. Ama görünen o ki, hem Ali Güneş’in hem de Çorumspor’un yeni şablonla başarıya ulaşması çok ama çok zor. Çünkü eldeki malzeme Ali Güneş’i kurtaracak kalitede değil.

Sebatspor maçında sahaya çıkan Çorumspor ilk onbirine görünce çok şaşırdım. Bu kadro hem rakip takıma göre daha tecrübesiz hem de fizik olarak daha zayıftı. Endişelerimde haklı olduğum da maçın ilk yarım saatinde tescillendi. Bir türlü organize olamayan Çorumspor, biri savunmadaki adam paylaşımı, diğeri kaleci hatasından olmak üzere 2 gol yedi ve bir anda 2-0 geriye düştü. 29’da Emrah’ın golü tamamen kişisel becerinin yanında şanstı.

İkinci yarıda Ali Güneş’in hatasından dönüp yaptığı oyuncu değişiklikleri maçın seyrini değiştirdi. Vedat, Şaban ve sonrasında Ferdi’nin oyuna girmesiyle maç bir anda tek kaleye döndü.

Çorumspor, beraberliği sağlamanın yanı sıra farklı kazanabilecek goller için de pozisyonlar buldu ancak değerlendiremedi. Tabi Çorumspor’un iyi görünmesinde rakibin kötü olması ve skoru koruma paniği içerisinde tamamen geriye yaslanmasının da etkisi vardı.

Çorumspor sonuçta Ali Güneş’in ilk onbirde yaptığı hatalı oyuncu tercihleri yüzünden çok önemli 2 puan kaybetti.

Bir de, henüz sezonun başı. Çorumspor en azından ilk yarıyı bu futbolcularla tamamlayacak. Puan kayıplarının telafisi varken ki olmasa bile futbolcuya küfür etmenin mantığını anlamıyorum.