Yozgatspor ile oynan hazırlık maçında oynanan futbol tat vermese de lig maçlarında bu takımın daha güzel bir futbol oynayacağından umutluyum.

Öncelikle Yozgatspor gibi süper lig görmüş bir takımın sezon açılışına imrendiğimi söylemeliyim. Taraftarın coşkusu, Yozgat’ın önde gelen isimlerin sahaya inip taraftarla buluşması, Yozgatlı sanatçıların konserleri, BAL’da olmasına rağmen takımlarını süper ligde mücadele ediyormuş gibi meşalelerle, konfetilerle karşılaması, Çorum Belediyespor sahaya çıktığında “Hoş geldiniz” diyerek centilmence alkışlaması maç öncesi göze hoş gelen kısımdı.

Gelelim maça…

Evet, yukarıda “umutluyum” dedim çünkü bu takımın mücadele gücü ve teknik direktör Yusuf Tokuş farkı ligde ilk haftalarda olmasa dahi ilerleyen haftalarda farkını gösterecektir.

Hazırlık maçı olmasına rağmen Yozgatsporlu futbolcuların sert futbolu, Çorum Belediyespor’u ürküttü.

Nihayetinde hazırlık maçı, olası bir sakatlık yaşanması lig öncesi bazı sıkıntıları da beraberinde getirecekti. O yüzden Yusuf Tokuş’un öğrencilerinin bu maça fazla asılmadığını gördüm.

Yozgatspor karşısına çıkan ilk 11’in Yusuf Tokuş’un kafasındaki 11 olduğunu düşünüyorum. Saygı duymak zorundayız ama Abdullah Karmil ve Erhan Kurt gibi iki yavaş stoperin yan yana oynayacak olması beni biraz endişelendirdi.

Akın’ın orada sabit olması, Abdullah veya Erhan arasında tercih yapılması bana daha mantıklı geliyor.

Sol bekte, ilk yarıda Yakup Kayış, ikinci yarıda Doğukan Pala görev yaptı. İki futbolcu da sırıtmadı. Hangisi oynarsa oynasın takıma fayda sağlayacağı görüldü.

Sağ bek için İzzet Canlıka’nın bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Çünkü ikinci yarıda oyuna giren Mehmet Zahit Çınar’ın biraz heyecanlı ve çıkışlarda İzzet’e nazaran daha yavaş olduğunu gördüm.

Orta sahada hocanın kafasında Semih Kahraman ve Emre Yüksektepe var. Ama ikinci yarıda oyuna giren Mert Sarı da kolay kolay o formayı verecek gibi görünmüyor.

Çorum Belediyespor’un kuşkusuz gol yollarındaki en büyük silahları bence Yasin Dülger, Taner Gürsoy ve Salim Uzun olacak. Bu 3 futbolcunun oyunda kaldığı süre içinde çalımları, pasları, şutları lig maçlarında çok can yakacak gibi görünüyor. Üçü bir arada oynamayacak ama hangisi oynarsa oynasın takıma skor katkısı sağlayacağı aşikâr.

Doğancan’ın Yozgatspor karşısında gösterdiği futbol ile hala hazır olmadığını gördüm. Onun yerine ikinci yarıda o bölgede oynayan Selim Dilli, daha hazır bir görüntü çizdi.

Son olarak forvet bölgesinde oynayan futbolculardan Muhammed Enes’in kırgın, Abuzer’in iştahlı, Kıvanç Kaya’nın da heyecanlı olduğunu gördüm.

Bunlar benim gördüklerim.

Mutlaka yanılma payım vardır.

Önemli olan Yusuf hocanın nasıl gördüğü.

Duruşu, bilgisi, geldiği takımlardaki başarısı ve arzusuyla en doğru olanı göreceğine inancım tam.

Cumartesi günü deplasmanda Büyükçekmece Tepecikspor ile oynanacak olan 1.hafta maçında Kırmızı-Siyaha yürekten başarılar diliyorum.

Haydi hayırlısı…