ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ 

12 Mayıs 2011 tarihinde bu köşede, “SALİM USLU’NUN ARTILARI” başlığı altında aynen şunları yazmışız:

AK Parti’nin Çorum’daki seçim kampanyasında, Hak-İş Genel Başkanlığı’ndan gelen ve Türkiye’nin önde gelen birkaç sivil toplum önderinden biri olan Salim Uslu’nun ağırlığı hissedilmeye başlandı.

Salim Uslu, yerel sorunlara daha yukarıdan bakabilen ve dolayısıyla daha objektif kanaatlere ulaşabilen, akılcı çözümler çıkarabilen bir bakış açısına, donanıma ve birikime sahip.

Bu, elbette Çorum için büyük avantaj.

Zamanla daha derinlemesine analizler yapılabilir, ama seçime bir ay kala, Salim Uslu’nun adaylığını Çorum açısından “artı” kaydetmek gerektiği görüşündeyiz.

Başbakan’a yakınlığı, sözü dinlenir, inanılır, güvenilir kişiliği, gelecekte de Çorum’a önemli kazanımlar sağlayacaktır.

Bir ön tespit olarak altını çizebiliriz.

*

Yerel gazetelere yansıyan haberlerden öğreniyoruz ki, Sayın Uslu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı arayıp rica etmiş, ardından Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü, hemşehrimiz Murat Karakaya ile görüşmüş ve 2012 baharında yapılacak Yerel Medya Eğitim Semineri’nin Çorum’a alınmasını sağlamış.

Konunun netleşmesi üzerine de, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ile Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Nadir Yücel’i telefonla arayıp bilgilendirmiş.

Çorum adına bir girişimin sonuca ulaştırılması kadar, Çorum’daki basın mensupları arasında ayırım gözetmeme duyarlılığı da son derece şık.

12 Mayıs’ta yazdıklarımızı teyit eder nitelikte.

TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili Salim Uslu’ya teşekkürlerimizle…

 

 

BİR KOMŞUYA MI BAĞLANSAK ?

 

Ankara’nın “savunma sanayii ve uzay teknolojisi merkezi” olarak belirlenmesi üzerine, yıllar öncesinden bu yönde talep ve girişimleri olan, sanayi altyapısına, yatırım iklimine ve girişimci ruhuna sahip Çorum’un, Ankara’nın alt üretim merkezi olabileceğini savunan ve ilgilileri bu yönde çaba harcamaya çağıran ÇORUM HABER olmuştu.

Meslek kuruluşları da bu doğrultuda çaba içine girmişlerdi.

Şimdi görünen o ki, Çorum’a “yakışacak” bu rol de, elinden ha alındı, ha alınacak…

Sokaktaki Çorumlu da, “Oldu olacak, 218 bin nüfuslu Çorum’u, merkez nüfusu 70-80 bini geçmeyen komşu illerden birine ilçe olarak bağlayın da, biz de kurtulalım, siz de kurtulun!” demeye başladı.

Haksız mı Çorumlu?

 

 

2023’E KADAR KÜLTÜR KOMPLEKSİ

 

Genel Müdür Lemi Bilgin, Nisan’da, Çorumlu oyun yazarı Tuncer Cücenoğlu’nun 40. sanat yılı nedeniyle Çorum’a gelişinde söz vermişti.

Teknik heyet, bu süre içinde gereken inceleme ve hesaplamaları yapmış.

Devlet Tiyatrosu’nda yapılacak köklü bir bakım-onarımın maliyeti, yenisinin yapılmasından neredeyse daha fazla çıkmış.

Öyledir; eskisini onarmaktansa yenisini yapmak çoğu zaman daha hesaplı gelir.

Tiyatro Müdürü İbrahim Yıldız’ın açıklamasına göre, yeni hedef: Küçük çaplı bir onarımla binanın kullanımına devam edilmesi, ama o arada büyük bir kültür kompleksi için de çalışmalara hemen başlanması…

Çorum, yıllar yılı “tiyatro binası” ile övündü.

Anlaşılan o ki, Cumhuriyetin 100. yılına, yeni ve çok daha modern bir salonda girmek durumundayız.

Almanya’da yaşayan Çorumlu ressam İsmail Çoban’ın önerdiği Güzel Sanatlar Müzesi’ni de, yeni planlanacak kültür merkezi konsepti içinde değerlendirmek herhalde en doğrusu olacaktır.

Önümüzdeki yıllarda, büyük ve kapsamlı bir kültür kompleksi Çorum’un gündeminde hep var olacak demektir. 

ANLAMAYANA DAVUL-ZURNA AZ