Sahasında İskenderun Demirçelikspor’a yenilerek ilk iki şansını bitiren Çorumspor, Türk Telekom’a farklı bir şekilde yenilerek ilk altıya girme şansını da riske soktu.

Hafta sonu, havanın güzel olduğunu fırsat bilerek, Ankara’daki torunum Kutay’ı sevmek ve de Çorumspor’un Türk Telekom maçını izlemek için Ankara’ya gittim. Ama gittiğime de, gideceğime de bin pişman oldum. Bu zamana dek bu kadar ruhsuz, inançsız ve kötü futbol oynayan bir Çorumspor görmedim.

Maça Çorum’dan gelen taraftarların yanı sıra Ankara’da oturan Çorumlular büyük ilgi gösterdi. Zaten stattan çok bir antrenman sahası görünümündeki Türk Telekom Stadı’nın tribünlerini Çorumspor taraftarları doldurdu. Çok az sayıda Telekom taraftarı da takımına destek verdi.

Hafta içerisinde, Çorumspor Teknik Direktörü Ali Güneş’in dediği gibi, Çorumspor’un deplasmanda daha rahat oynadığını gözlemleyemedim. Maalesef, İskenderun maçındaki kötü futbol ve yapılan hatalar Türk Telekom maçında da devam etti. Gerekli hiçbir tedbir alınmamış. Uyarılara da pek kulak asan olmamış.

Maçta ilk yarım saat orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da kontrollü oynadı. 38. dakikada Çorumspor savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topu Serkan filelere gönderdi. Bir takım bu kadar basit bir golü nasıl yer anlayamadım. Kenar yönetiminin, ilk yarının bitimine 2 dakika kala Fatih’in yerine Adem’i oyuna almasına anlam veremedim. 44. dakikada, Çorumsporlu Serdar, Doğan’ı tutamayınca, Doğan güzel bir orta yaptı, geçtiğimiz sezon Çorumspor forması giyen Sertaç şık bir kafa golüyle farkı ikiye çıkarttı.

İkinci yarıda, Aydın Tuna’nın yerine Vedat girdi. Ali Güneş, sol beke Uğurtan’ı çekip açığına da Vedat koydu. Çorumspor, bu değişiklikten sonra etkili de oldu. 54. dakikada Adem yakaladığı pozisyonu gol yapabilse maça ortak olacaktı. 66. dakikada Veysi’nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Zeki topu alt köşeden çıkartıp gole izin vermedi.

Çorumspor, aradığı gole 80. dakikada ulaştı. Vedat’ın kullandığı köşe vuruşundan gelen topu Ali Cemal kafayla filelere gönderdi. Bu golden sonra umutlanan Çorumspor, savunma güvenliğini bırakıp ikinci golü aramak için daha çok ileri çıkınca orta saha tamamen Türk Telekom’un kontrolüne geçti. 84. dakikada, Tevfik’in uzaktan şutunda Çorumspor savunmasından Abdullah’a da çarpan top, kaleci Özcan’ı yanıltarak filelere gitti. Bu gol, Çorumspor’un gardını düşürdü. 88’de yine savunmanın uzaklaştıramadığı topu Fatih fileler gönderip maçın skorunu 4-1 olarak belirledi.

Çorumspor savunmasında, önceki maçlarda olduğu gibi kişisel hatalar yine öne çıktı. Bu da farklı yenilgiyi getirdi. Canla başla oynayan tek oyuncu bence Veysi idi. Veysi, soyadı (Durmaz) gibi hiç durmadı. Çorumspor’un genç futbolcuları bile, Ankaragücü’nden tanıdığımız 35’lik İsmet kadar mücadele edemediler.

Teknik Direktör Ali Güneş, futbolcu tercihlerinde yanlışlıklar yapıyor. Ama ona da kızamıyorum. Çünkü elindeki malzeme bu. Belki de, Cevdet Hoca’ya göre biraz daha sakin ve yumuşak olmasından kaynaklanıyordur.

Dikkatimi çeken bir başka önemli olay da, Çorumspor’un golünden sonra hiçbir futbolcunun sevinmemesi oldu. Sanırım Çorumspor’un takım ruhunda da problemler var.