Enteresan bir sezon geçiriyoruz. Adeta, dört mevsimin üçünü yaşadık. Bir tek, “yaz” kaldı. Görüntü itibariyle zor gibi görünse de, Çorum FK’nın önce play-off, ardından da 1.Lig’e çıkması hiç te sürpriz olmaz.

Farklı Sakaryaspor yenilgisinden sonra, Vanspor ve Bodrumspor beraberlikleri ile tükenme noktasına gelen play-off umutları, Somaspor galibiyetiyle yeşerirken, Ankaraspor zaferiyle yemyeşil oldu. Doğrusu, gelinen noktada, teknik heyet ve futbolcuların büyük özverilerinin olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Ankaraspor da ligin kaliteli kadrolarından birine sahip. Ama onlar da Çorum FK gibi bir türlü istikrarı yakalayamadılar. Onlar açısından da Çorum FK maçı “kader” niteliği taşıyordu.

Dışarıda yüzlerce Çorumlu sporseverin stada alınmadığı maç, neredeyse boş tribünlere oynandı. Burada, Futbol Federasyonu’nu eleştiriyorum. Milyonlarca lira gömülerek yapılan statlara seyirci almamanın akılla izah edilir yanı yok. Nihat Özdemir döneminde alınan kararların neredeyse tamamı mantık dışı. Kendisi dün itibariyle istifa etti. Umarım, yeni dönemde, bu tür saçma kararlara artık bir son verilir.

Maça gelecek olursak; Ortada bir maç oldu. Çorum FK, 37’de Halil İbrahim Sönmez’in golüyle devreyi 1-0 önde bitirdi.

İkinci yarıda, özellikle Ankaraspor’un risk aldığı bölümlerde, Çorum FK’nın etkili kotraları vardı. 87’de Mehmet Akyüz’ün farkı ikiye çıkartan golüyle rahatladık. Uzatmalarda, savunmadaki bir anlık dalgınlık yüzünden golü yedi Çorum FK. Ama 3 puan Çorum FK’nın oldu.

Bu galibiyette de, aslan payı kaleci Hasan Hüseyin ve kaptan Murat’a ait. Muhsin, uzun süren sakatlıktan sonra, ilk on birde ve sağ bek olarak yer aldı. Fena da değildi. Halil İbrahim, yine klas bir golle takımına hayat verdi. Burak, gayretli ama durgundu. Savunmada, Sefa-Hakkı Can uyumlu bir ikili oldu artık.

Ankaraspor galibiyeti ile birlikte, play-off potasıyla fark 1 puana düştü. Kalan 5 haftada Çorum FK’nın çok ciddi bir şansı var. Bu bakımdan, Pazar günkü 1461 Trabzon maçı da bir final niteliği taşıyor. Son 2 maçını kaybeden Trabzon ekibi, düşüşte. Taraftarın da desteği ile, Çorum FK’nın kazanacağını düşünüyorum.

Kritik maç öncesinde, Çorum’un kenetlenip, tüm katmanları ile kalan 5 maça odaklanması ve takıma şartsız destek olması lazım. Çünkü, bu takım, her şeye rağmen Çorum’un “ortak paydası.”

İlgililerin, bilet fiyatlarını gözden geçirmeleri bence iyi olur. Kale arkası tribünleri de açılmalı. Takımın ikide iki yapması ve maçın hafta sonu olması, tribünlerin önemli bölümünü doldurmak için bence yeterli bir sebep.

Bu takım Play-Off’a çıkar ya da çıkamaz. Ama ortada, futbolcuların ve teknik heyetin bir özverileri var. Destek için, Pazar günü hep birlikte, tribünlere…