* Soma’da 301 maden işçimizin yeraltında ölmesi üzerine en üst düzeyden ne seslendirilmişti? “Bunlar sürekli olan şeyler, bu işin fıtratında bu var” denmişti.

*Başbakan’ın Zonguldak’taki maden faciasıyla ilgili “kader” açıklamasının ardından, Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, madencilerin acı çekmediklerini belirterek “Güzel öldüler” demişti.

*Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu; Büyük bir rahatlıkla 45 öğrencinin Ensar Vakfında tecavüze uğramasını “Bir kereden bir şey olmaz” diyerek rahatça ifade etmişti.

*”Demirağlarla ördük ana yurdu dört baştan” sözüne karşı “ Ne ördünüz be, asıl biz örüyoruz” diyordu iktidar mensupları. TCDD'ye vagon üreten şirket, konkordato ilan etti.

*Nüfusa oranla mahkûm sayısında, dünya ikincisi, Avrupa birincisi olduğumuz açıklandı. Şeker fabrikalarını sattığımız illere cezaevi yaptırıyoruz, Dünya bilgi kaynağı, Wikipedia yasak, ülkenin bilgi hazinesi Milli Kütüphane’nin kapısına kilit vurmuşuz.

*Bu çağda soğuktan donarak ölen askerlerimizi, çocuğuna okul kıyafeti alamayan intihar eden babaları ve devamını yazmayım isterseniz.

*Dubai Emiri, Darıca'da yaptırdığı malikânesinde dekorasyon için 24 ayar altın kullandı. Hep felaket tellallığı yaptığımı sanmayın. Saraydaki ikramlarda ‘Ejder meyveli smoothie’ içildiğini de unutmayalım. Ucuz ekmek kuyruğunda bekleyenler, bekleyedursun.

*Bakan Damat “ekonomi batıyormuş, vay anasını, nasıl batıyor?” dediği sıralar da dört bine yakın şirket konkordato ilan etmişti.

*Viyadük çöktü, pek çok işçi öldü, peşinden yayın yasağı geldi. Neden? Milletin orasına koyan şirketin asaleti bozulmasın.

*Adana'da kadın polislere fuhuş yaptıran kadın polis yakalandı, haberini de duydu, bu ülke.

GÜNCEL KONU TREN KAZALARINA GELİNCE

22 Temmuz 2004: İstanbul-Ankara seferini yapan hızlandırılmış tren, Sakarya’nın Pamukova ilçesi yakınlarında raydan çıktı 41 kişi öldü 74 kişi yaralandı.

27 Ocak 2008: İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspresi Kütahya’da raydan çıktı. 9 kişi öldü.

27 Ağustos 2009: Bilecik Bozüyük’te Eskişehir-İstanbul seferini yapan trenin hemzemin geçitte iş makinesine çarpması sonucu 5 kişi öldü.

8 Temmuz 2018: Edirne Uzunköprü’den İstanbul Halkalı’ya giden tren, menfezin altındaki toprak kayması sonucu devrildi, 24 kişi öldü 318 kişi yaralandı.

13 Aralık 2018: Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren Yenimahalle’deki Marşandiz İstasyonu’nda kontrol lokomotifine çarptı, 9 kişi öldü 47 kişi yaralandı.

*Akıllara durgunluk veren bir açıklama; Ulaştırma Bakanı Turhan, Ankara'daki tren kazasına ilişkin “Sinyalizasyon sistemi demiryolu işletmeciliği için olmazsa olmaz bir sistem değil” dedi.

Sonuç olarak; Ülkenin “makûs talihi” akıl ve bilimle yenilecektir. Yoksa beyan ettikleri gibi ebediyen “fıtrat” (yaradılış) olarak kalacaktır.