Önceki akşam düzenlenen bir katılım programıyla eski Saadet Partili İpek ve arkadaşlarının yeni parti rozetleri AKP Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve İl Başkanı Mehmet Karadağ tarafından takıldı.

Katılım programında ilk olarak söz alan AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, İpek ve beraberindekileri kararlarından ötürü tebrik ederek, AK Parti ailesinin âdeta bir çığ gibi katlanarak büyüdüğünü söyledi.

Türk milletine hizmet davası ve vatanın bölünmez bütünlüğünü her şeyin önünde tuttuklarını kaydeden Karadağ, “Bu ülkeyi Recep Tayyip Erdoğan ve kadroları mı daha iyi yönetir, yoksa birbirine benzemeyen ve Türkiye’yi kaos ortamına tekrar sürüklemek isteyen diğer partiler mi daha iyi yönetir? İşte 24 Haziran Seçimleri’nde halkımızdan bunun kararını vermesini bekliyoruz.” dedi.

“ÖZGÜL AĞIRLIĞI YÜKSEK BİR EKİP”

AKP Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise Rıfat İpek ve arkadaşlarının sağduyulu bir davranış sergilediklerini dile getirerek, “Özgül ağırlığı yüksek bir ekibin partimize katılımından mutluluk duyuyorum. Öyle inanıyorum ki Saadet Partili kardeşlerimiz, terör örgütüne desteğini saklamayan CHP’yle yapılan ittifaka oy vermeyecekler. 28 Şubat’ı yaşamış biri olan Temel Karamollaoğlu’nun, CHP’yle yaptıkları ittifakı nasıl içine sindirdiğini de doğrusu çok merak ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan SP Uğurludağ eski İlçe Başkanı Rıfat İpek ise SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ve ittifak kurduğu partilerin, açık bir şekilde HDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın özgürlüğünü savunduklarını belirterek, “Bizler şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayacağız. 10 yılı aşkın süredir yürütmüş olduğum SP Uğurludağ İlçe Başkanlığı’ndan istifa ediyorum. Benimle birlikte yönetimim ve 60 kişilik Saadet Partisi üyesi de istifa etmektedir. 24 Haziran Seçimleri’nde millî duruş sergileyerek Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi destekleyeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyorum.” diye konuştu.

“GÖREVDEN ALINMADIK, KENDİMİZ AYRILDIK…”

Önceki gün SP İl Başkanı İbrahim Zorlu’nun kendisi ve Uğurludağ İlçe Yönetimi’ni görevden aldığına dair yaptığı açıklamaya da değinen Rıfat İpek, görevden alınmadıklarını iddia ederek, “SP yöneticileri, basına iki gün önceden görevden alındığımızı belirten bir açıklama yapmıştır. Bizler görevimizi şu an bıraktık. Bununla ilgili olarak da SP İl Yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” ifadelerini kullandı

Program, Milletvekili Ceylan ve İl Başkanı Karadağ tarafından Rıfat İpek’e AKP rozeti takılmasıyla sona erdi.

AKP İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen katılım programında Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül ve İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubu da hazır bulundu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim