Uğurludağ Kaymakamı Ahmet Tozlu, her iki ortaokulda düzenlenen ödül töreninde “Öğrenciler Çalışıyor Çalıştıkça Kazanıyor Projesi” kapsamında öncelikli hedeflerinin çok önem verdikleri çocukların ve gençlerin eğitimdeki başarı seviyelerini yükseltmek olduğunu söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Birol ve okul müdürleriyle bir süredir üzerinde çalıştıkları projenin hayata geçmesiyle yılsonuna kadar her ay ülke genelinde yapılacak deneme sınavlarına Uğurludağ’daki ortaokul ve lise öğrencilerinin gireceğini belirten Kaymakam Tozlu, böylelikle hem ilçe hem il hem de ülke bazında Uğurludağlı öğrencilerin başarı seviyesinin takip edilerek çıtayı yükseltecek adımları atacaklarını bildirdi.

Sınav sonrası bilgisayar sistemi üzerinden her öğrenci için, her ders için ve her okul için çok kapsamlı ve çok yönlü analiz raporları elde etmekte olduklarını söyleyen Tozlu, bu analizlerin öğretmenler tarafından takip edilmesini sağlayarak ders, okul, öğrenci ya da öğretmen açısından ne gibi eksiklik ya da başarısızlıklar var bunları görüp gerekli önlemleri almayı ve eğitim açısından Uğurludağ ilçesinin başta Çorum ili içerisinde sonrasında ise ülke genelindeki başarı seviyesini yukarılara çekmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Ülkenin kalkınmasının da geleceğinin de donanımlı gençler yetiştirmekten geçtiği bilincinde olduklarını ifade eden Tozlu, “Ülkemizin bu kutlu mücadelesinde ne kadar çok Uğurludağlı kardeşimiz ve evladımız olursa o kadar çok memnun olacağız” diyerek, proje kapsamında Uğurludağlı öğrencileri daha nice ödül ve sürprizlerin beklediği bilgisini de paylaştı.

“Öğrenciler Çalışıyor Çalıştıkça Kazanıyor Projesi” kapsamında gerçekleştirilen 1. sınav neticesinde dereceye girerek ödül alan öğrencilerin isimleri ise şunlar:

Murat Çuhadar (8. sınıf), Samet Haksever (8. sınıf), Fatma Karaca (7. sınıf), Emin İpek (7. sınıf), Ahmet Akif Yasan (6. sınıf), Erhan Enes Güler (6. sınıf), Ali Saygı (5. sınıf), Ceylin İpek (5. sınıf).

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim