Ziyareti sırasında Ceylan’a; Uğurludağ Kaymakamı Eyüp Kaykaç, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet İldeniz, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, AK Parti İlçe Başkanı Yakup Torun, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Boğazkale İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Meteoğlu ve bazı partililer de eşlik etti.
Çorum Valiliği, İl Özel İdaresi ve milletvekillerinin işbirliği ile bu sene Çorum’da büyük bir hedef belirlendiğini, 2017 yılının sonuna kadar tüm köylerin asfaltının yapılacağını, hiçbir asfaltsız köy bırakmayacaklarını bildiren Ceylan, ayrıca kilit taşı olmayan, kanalizasyonu olmayan hiçbir köyün de kalmayacağını söyledi.
2008 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanı olarak yola çıktığında; “Benim köylüm, kırsalda yaşayan halkım artık çamura basmayacak” dediklerini hatırlatan Ceylan, bugün gelinen noktada bu sözün gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını anlattı.
Çorum Valiliği ve İl Özel İdaresi ile birlikte bir hedef belirlediklerini, bu sene tüm köylerin kanalizasyon problemini çözeceklerini, önümüzdeki yıl ise kilit parke taşı olmayan köy bırakmayacaklarını anlatan Ceylan, bu çerçevede Uğurludağ’a bağlı köylerin de tüm altyapı sorunlarının çözüleceğini ifade etti.
Uğurludağ’a bağlı köylerin içmesuyu sorununu çözecek Şendere projesi çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Ceylan, ödenek sorunu yaşanmaması için çaba gösterdiklerini kaydetti.
Ceylan, “2 yılda Çorum’da 2 bin km. asfalt yapacağız. Senede 500 km’lik asfalt yapıyorduk, bu sene çift vardiya çalışılacak, taşeronla birlikte 2000 m2 asfalt çalışması yapacağız. Hiçbir köyün asfalt sorunu kalmayacak. Sadece asfalt değil köylerin tüm altyapı problemleri çözülecek” diyerek, tüm bunların yapılabilmesi için birlik ve beraberliğin, kardeşliğin öneminden bahsetti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim