AK Parti İlçe Danışma Meclisleri devam ediyor. Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Uğurludağ İlçe Danışma Meclis Toplantısı’na katıldı.
İlçe Danışma Meclisi toplantısında 7 Haziran seçimlerinde Uğurludağ İlçe Teşkilatının yaptığı çalışmalar ve gösterdikleri performanstan dolayı Uslu, ilçe teşkilatına teşekkür etti.
Bir taraftan hükümet bir taraftan da devletin en sert tedbirler almak suretiyle PKK ve IŞİD’i etkisiz hale getirmek için gece gündüz çalışmalar yaptığını, devletin hiç taviz vermediğini belirten Uslu, “Türk-Kürt düşmanlığı çıkarılmak isteniyor, buna asla izin vermeyeceğiz. Çünkü birilerinin istediği tam da bu. Birilerinin ekmeğine yağ çalmayacağız. Mesela Selahattin Eyyubi Kürt’tür ve haçlı ordularıyla karşı karşıya gelmiş bir zattır. Önemli bir devler adamı önemli bir kumandandır. Recep Tayyip Erdoğan bu seçimlerde kaybetti diye düşünen en çok sevinen Avrupa’dır. Yani haçlı sefere düzenleyenler İtalyan bir gazetenin başlığı şudur: “Çağımızın Selahattin Eyyubisi durduruldu.” Şimdi hakiki bir Kürt ne yapar çağımızın Selahattin Eyyubisi denen adama sahip çıkar, inançlı olmayan Kürt ne yapar için için sevinir. Bunlar bakıyorsunuz Kemalistler, ulusalcılar vs. hepsi Seloyu parlattılar. Selahattin Demirtaş’ı Selocan yaptılar. Eline bir saz verdiler onu cilaladılar. Yeter ki AK Partiyi durduralım diye. Türkiye kan gölüne döndükçe bir kısım insanlar yaptıklarından nedamet duymaya başladılar. Koalisyon dönemlerini biz biliyoruz, yaşadık. Koalisyon dönemleri iyi bir şey değil. Koalisyon dönemlerin de kemik sesleri, yumruk sesleri masa sandalye sesleri gelir. Sonuçta biz de demokrasi ve koalisyon kültürü iyi değil. Kısa süre sonra dosya savaşları başlıyor. Koalisyon döneminde Ziraat Bankası bir partiye, VakıfBank bir başka partiye, Halk Bankası bir başka partiye bağlıydı. Oraları da siyasi partiler güç kazanmak için kullanıyorlardı. Ecevit dönemini hatırlayın. Kıbrıs Barış Harekâtı yapılmış hemen arkasından “seçimlere gideceğiz ben bu hükümeti devam ettirmek istemiyorum” dedi yani insanlar fırsatçılık yapıyorlar koalisyonlarda. Koalisyon kendi içinde hükümetler var, birbirlerinden bağımsız birbirlerine karışmıyorlar. Koalisyon ortakları oturup da sorunu şöyle çözelim demiyorlar. Koalisyonun bütün işlerini yükünü maharetli adamlar çekiyor. Muhtemelen bir erken genel seçim olacak Ekim ya da Kasım ayında. Kasım ve Aralık aylarında meclis çalışmak zorunda bütçe çıkartacak aksi halde devlette bütün işler durur onun için bütçeyi çıkarmak zorundayız. AK Parti zarar görürse Türkiye tökezler onun için AK Parti ve Recep Tayip Erdoğan’ı zayıflatmak istediler. Türkiye’nin önünü keserlerse ne olur biliyor musunuz Orta Doğu’da kan gözyaşı durmaz. Orta doğu ateş coğrafyası olmaya devam eder. Çekindikleri tek ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Ülke insanı kan ağlarken bizim tutup ta diğer meseleleri konuşmamız mümkün değil, elbette bu rutin meseleler yürüyecek. Anacak biz bu işleri, gündelik bir siyaset değil, bir hakikat davası olarak görüyoruz” dedi.
Uğurludağ İlçe Danışma Meclisi’ne İl Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Mesut Ceylan, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun ve teşkilat mensupları katıldı.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim