Bu anı için Turhal’a gittim. 7 Mart 2015 Cumartesi günü yeğenim Ömer Çenesiz’in de Turhal TSO’ nun başkanı olması dolayısıyla 50. yıldönümü toplantısına katıldım.
Turhal TSO 1965 yılında kuruldu. Turhal Ticaret Odası’nın kurulduğunda ilk kayıt olan üyelere plaket verildi. Plaket alanlar bizim yaşıtlarımız, dostlarımız, arkadaşlarımız, bir kısmı da ağabeylerimizdi.
Bu anlamlı günde plaket alanlardan biri de en yakınım ağabeyim İlhan Çenesiz’ di. Toplantıda kıymetli, sadık ve fedakar dost Ziya Şimşek te vardı.
Anı gününü değerli yeğenim Turhal TSO Başkanı Ömer Çenesiz düzenlemişti. Bizler plaket almak için bu güzel davete icabet ettik.
Ömer Çenesiz ’in can ve kan kardeşi Erdem Çenesiz de onur misafirleri arasındaydı ve Turhal TSO’ nun ‘Şeref Üyeliğine’ layık görüldü.
TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu da davetliler arasındaydı. Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun konuşması tam bir şaheserdi. Nükteler, tarihler, misaller, onurlandırmalar, konuşmasında neler yoktu ki. Turhal’ı da övmelerle bitiremedi. Pek çok özelliğinden, pek çok güzelliğinden bahsetti.
Tokat Valisi Sayın Cevdet Can çok güzel ve çok değerli bir konuşma yaptı ve plaketlerin birkaçını verdi.
Tokat TSO Başkanı Sayın Ömer Çenesiz’ in konuşması da çok anlamlı ve çok değerliydi.
Sayın Rifat Hisarcıkoğlu’ nun konuşmasında dikkatimi çeken 2 nokta vardı.
a-) 1949 yılında Tokat’ ın Türkiye’ de vergi 4’üncüsü oluşuydu. (Tabi Turhal Şeker Fabrikası’ndan dolayı)
b-) Hollanda, Konya büyüklüğünde toprağa sahip 50 milyar dolar ihracat yapıyor Türkiye ise 15 milyar dolar.
Biz bu toplantıda ölenlere rahmet dilerken sağ olanlar birbirimizi zor tanıyabildik. Allah’ tan yakalarımızda isimlerimiz yazılı kartlar vardı.
Ben kendimi güzün solmuş, kış uykusuna yatmış gibi hissettim, ama 50 yıllık dostların hatıralarını anmakla yeniden baharı yaşadım. Hani meşhur söz var ya ‘2. Bahar’ diye, işte 2. baharın aslını biz dostlar yaşadık.
Bu günü yaşatan yeğenim Ömer Çenesiz’ e, emeğiyle ve fazlasıyla katkılarıyla Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’ na sonsuz teşekkürler ediyorum.
Plaket verirken ağabeyimi ve beni ayrıca onurlandıran Sayın Hisarcıklıoğlu size saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Allah muvaffakiyetlerinizi daim etsin.
Saygı ve sevgilerimle.