30.01.2012 Pazartesi sabahı saat 07:00’de TRT Avaz televizyonunda Çorum tanıtıldı.

Programın konukları Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Aytekin Girgin, Çorum Vakfı Ankara Şube Başkanı Sayın Alper Bilan ve Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Sayın Aygül Süel’di. Yine kendisiyle her zaman gurur duyduğumuz Sayın Valimiz Nurullah Çakır Bey de telefonla katıldılar. 

Programa katılan konuklar Çorum’u, Hititleri ve Hattuşa’yı çok güzel tanıttılar.

Ayrıca programda Serenad Gençlik Korosu hocaları ve şefleri Çorum’un medarı iftiharı Sayın Gökhan Ertek yönetiminde şarkılar söylediler. Gökhan Ertek güzel sesiyle de bizleri mest etti.

Ben de Çorum Vakfı Başkanı olarak saat 09:00 civarı telefonla katıldım programa. Telefonla bağlanınca bana, Çorum, Hititler ve Hattuşa için neler söyleyeceğim soruldu.

Programda yaptığım konuşmayı aktarıyorum: Çorum deyince tarih ve kültür kokar. Sayın valimiz, Sayın belediye başkanımız, Sayın Ticaret ve sanayi odası başkanımız ve Çorum Vakfı olarak bizler birlik ve beraberlik içinde elbirliğiyle kültür ve tarih olan Hitit kültürünü, Hattuşa’yı tanıtmaya uğraşıyoruz.

Türk dünyasının gelip buraları görmesini canı gönülden arzu ediyoruz. Çorum’un eskiye dayanan bir yemek kültürü var bunu Katipler Konağı’nda görüp tadabilirsiniz. 5 yıldızlı otelimiz Anitta’nın gelenleri içtenlikle misafir edip her türlü yardımı yapacaklarından emin olabilirsiniz.

Çorum’da büyük sanayi işletmeleri var. Ticari ilişkiler Türk dünyası ve Türkiye için çok yararlı olur. Çorum’a 60 km mesafede Merzifon’da havaalanı var.

Çorum’un bir özelliği de bu küçük işletmelerin % 90’ı ortaklıdır. Ama Çorum’daki bu ortaklıklarda birbirlerini en ufak incitici bir söz söylenmez ve saygıda kusur edilmez. Ortaklıklar uzun yaşar. Ayrılınca da ortaklarına övgüden başka sözü olmaz.

Çorum sadece leblebi yapmaz. Çalışkan halkıyla ve kabiliyetli işçisiyle her şeyin en iyisini yapar. Herkes kaşığı yapar ama sapını ortasına getiremez, kaşığın sapını tam ortasına Çorumlu getirir.

Programda emeği geçen herkese Sayın Gökhan Ertek’e Sayın Alper Bilan’a, güzel programlarıyla halklarımıza hizmet eden TRT Avaz televizyonuna çok teşekkürler.

Çorum Vakfı Başkanı İsmet Çenesiz.

Televizyondaki idareci ve Çorumlu genç korunun güzel ve uzun alkışlarıyla konuşmamı bitirdim ve beni uğurladılar. Onlara da ayrıca teşekkürler.

Çorum’u tanıtan böyle güzel programların daha çoğalması dileğiyle.

Saygı ve sevgilerimle.