Gelişen teknoloji, zenginleşme ve sürekli artan insan nüfusuyla bağlantılı olarak dünyada trafik sorunu bitmez, Çorum’da ise hiç bitmez. Trafikteki bu kadar çok can kaybı ne istiklal harbinde ne de PKK’nın 30 senelik saldırılarında oldu.

Mesela şu son yaklaşık 20 gün önceki Ramazan bayramında 200’e yakın vatandaşımız, kardeşimiz can verdi. 750 civarında vatandaşımız da yaralandı, sanki bir savaş hali gibi.

Ben şimdi sizlere Çorum’da sürekli göze batan hem de beni de sürekli yaz diye uyaranlar adına iki trafik meselesini belirteceğim. Yetkili büyüklerimize de sesimizi inşallah duyuracağım.

1-) Çorum’dan Cemil Bey’e, Ovasaray köyüne giden yolda pek çok lüzumsuz viraj var. O virajlar düzeltilmeden neden o güzelim asfaltlama yapılmış anlaşılmaz.

Yine bu yolun Çorum’a 11 km mesafede bulunan Şekerbey Mevkindeki ÇağanPınarı virajından dolayı sık sık trafik kazaları oluyormuş.

2-) Albayrak okulundan ana yola Gazi caddesine doğru çıkan yolun ortasına yapılan bir bölme ile burası 2’ye ayrılıyor. Bu uygulama güzel de oldu. Böylece Albayrak sokaktaki trafik sıkışıklığı bir hayli hafifledi, bir de yola araba park ettirilmese çok daha güzel ve trafik çok daha akıcı olacak.

Burada yine bir uyarı yapmak istiyorum. Samsun yolundan Devlet Hastanesi tarafından gelen özellikle yabancı arabaların Albayrak sokağa girişi yasak olmadığından ve burada dönüş yasak,  girilmez işareti bulunmadığından buraya girmeleri ve burada kazalar olması… Oradan arabalar girince trafik yine karma karışık olmaktadır.

Vatandaşlar Çorum’da böyle birçok yerde levha eksikleri olduğunu söylüyorlar. Yine böyle birçok yerde de tek yön olması icap eden yollar varmış.

İlgisi ve bilgisi yetkililere! Bizim bu tür meseleleri yazmaktaki amacımız yetkililere duyurarak yardımcı olmak düşüncesindendir.

Allah bu işleri yapan tüm yetkilerimize kolaylıklar versin.

Trafik çok zor bir iş. Gerekenler yapılmayınca ya da geç yapılınca daha da zorlaşıyor.

Saygı ve sevgilerimle.