Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen alt liglerin son haliyle tescil edilmesi üzerine 2019-20 sezonunu 11.sırada kapatan Çorum Futbol Kulübü’nde yeni sezon için kollar sıvandı. İlk etapta iç transfer sorunsuz şekilde halledildi.

Gidecek ve kalacak futbolcuları aşağı yukarı biliyorduk. Resmi açıklama yapıldığında “gidecek” denilen bazı futbolcuların kaldığını, gördük. Bunu da gayet normal karşılıyorum. Çünkü bildik futbolcuyla devam etmek her zaman iyidir.

Gidenlerden Muhammed Rıdvan Özdemir ve Kerem Çağatay kayıp olarak görülebilir, “kalmalıydılar” diyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Ancak, ayrılan bu iki futbolcunun görev yaptığı ikinci bölgenin Çorum Futbol Kulübü’nün biten sezondaki yumuşak karnı olduğunu unutmamak lazım. Bu veriler ışığında, yeni sezonda ikinci bölgenin daha sert olması gerektiği gerçeği de kendiliğinden ortaya çıkmış oluyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin olumsuz etkilerini yeni sezonda da göreceğiz. Kulüpler bu sıkıntılı süreçten ekonomik olarak olumsuz etkilendiler. Bu nedenle, yeni sezonda sadece Türkiye’de değil tüm dünyada transfer piyasası durgun geçecek gibi görünüyor.

Kadrosunun yaklaşık yarısını koruyan Çorum Futbol Kulübü, kalan tüm futbolcuların sözleşmelerini üçer-beşer yıl uzatarak çok doğru ve stratejik bir yol izledi. Mevcut yapıya uyumlu yapılacak takviyeler, 3 yılda 1.Lig hedefini tutturma noktasında Çorum Futbol Kulübü’nün hem işini kolaylaştıracak, hem de kadro istikrarı ile ligde kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Başkan Fatih Özcan iki koca sezonu devirdi ve bu süreçte büyük bir deneyim kazandı. Artık adımlarını ona göre atacağını düşünüyorum. Çorum Futbol Kulübü kaostan ve çatışmalardan ne kadar uzak olursa “ortak payda” olmanın yanında başarıya o kadar rahat ulaşacaktır.

Başkan, yeni sezonda Oğuzhan Yalçın’ın “başkan yardımcısı” sıfatıyla yönetimde yer alacağını ve kesinlikle takıma karışmayacağını söyledi. Ancak transfer komitesinin başına da Oğuzhan Yalçın’ı getirdi. İster istemez insanın kafası karışıyor.

Bir de, sentetik sahalar meselesi var. Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı, 1 ve 2 No’lu Sentetik Sahalar ile Atatürk Spor Salonu’nun yıkımı daha önce de gündeme geldi ancak ne ASKF, ne spor taban birlikleri, ne de kulüplerden çıt çıkmadı. İkinci kez gündeme geldiğinde yer yerinden oynadı. Açıklamalar sistematik bir şekilde peş peşe geldi, ortalık toz duman oldu. Ta ki Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın amatör spor kulüplerine geçen yıl yaptıkları yardımı üçte bir oranında artırdıklarını açıklayana kadar. Hani Çorum’da futbol bitiyordu?

Demem o ki, bu tür konularda açıklama yaparken kelimeleri dikkatli seçmek, uç noktada ifadeler kullanmamak lazım. Yoksa, sahaların başka yere taşınması kararında bir değişiklik yok. Yıkılacak ve başka yere yapılacak.

Daha önce de yazdım. Sahaların yıkılıp başka yere taşınmasına “Çorum’da futbol biter” mantığı ile bakmak, mücadeleyi başlamadan kaybetmektir. Aynen öyle de oldu. Oysa o sahalara, tarihi dokusu ve Çorum’un mozaiğinin karıldığı alanlar gözüyle bakılmalı ve mücadele bu minval üzerinde verilmeliydi.

Neyse ki, yeni sahalar “modern” olacakmış da Çorum’da futbol artık bitmeyecek! Zaten, Pele, Maradona, Beckenbauer, Cruyff ve daha nice dünya yıldızı da modern sahalarda yetişmedi mi? O yüzden modern saha önemli. Futbol, hakemlik, hatta amatör spor bitsin ama modern tesislerimiz olsun! Olsun da, ya gerisi? Sadece modern tesislerle bitiyorsa sorun yok.

“Amasya’nın bile gerisine düştük” demek, Çorum’da futbolun bittiğinin bir itirafı değil de nedir? Daha biteceği mi kalmış! Yanlış nerede, neden Amasya’nın bile gerisine düştük, takımlarımız neden daha ilk grupta elenip geliyor? diye kafa patlatmak lazımken, Özel İdare’nin, Belediye’nin ya da Spor Toto’nun yaptığı yardımları almayla asli görevini yaptığını sanmak büyük bir yanılgıdır.

Neymiş, şimdi yapılacak sahalar, soyunma odaları ve tribünler daha modern olacakmış. İyi de, sorun sahaların modern olmaması değildi ki! Madem öyle, en başından söyleseydiniz, “modern saha yapacaksanız yıkın” deseydiniz. Bu kadar tantanaya ne gerek vardı.

Maalesef, daha kimin ne istediğini ve neyin mücadelesini verdiğini bile bilmediğimiz bir durumla karşı karşıyayız.

Belediyenin yaptıracağı tesisler Çorum’un çehresini değiştirecek nitelikte. Bu yatırımların alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım yeni tesislerle birlikte yeni bir sayfa açılır da en azından Amasya’yı yeniden geçeriz.