İslam ahlâkının temeli sevgidir. İslam’ın bizatihi kendisi sevgidir. İnsan sevgisinin aslı Allah sevgisine dayanır. Çünkü yüce Allah’ın en büyük eseri insandır. Bir esere muhabbet eserin sahibine sevgidir. Onun için yüce Allah’ı sevenler, onun en yüce yaratığı olan insanı da severler. İnsanları sevmeyenlerin Allah’ı sevmeleri inandırıcı değildir.

Sevgi çok çeşitliliği olan bir kavramdır.

Örneğin: Allah sevgisi, şarttır. Peygamber sevgisi, ana-baba sevgisi, evlat-yar sevgisi, can, canan sevgisi.

Din, vatan, millet, bayrak, devlet sevgisi, mal, mülk, makam, mevki, tabiat, doğa, yeşillik sevgisi vs gibi hatta spor, müzik, sanat aşkı bunun çeşitleridir. İşte bu sevgilerin tamamının aslı insan sevgisine dayanır. Toplumu da meydana getiren bireylerdir. Kişilerde insan sevgisi yoksa toplumda ayrışmalar, ötelemeler, itelemeler, sencilik ve bencilikler başlar ve bunlar sevginin yerini alır. O zaman sevginin karşıtı olan kin, haset, fesat, düşmanlık gibi kötü duygular topluma hakim olur. O vakit toplumsal huzur yerden göğe kalkar, Allah korusun ortalık kan gölüne döner.

Güzel Çorumumuz bunun acısını geçmişte çok çekmiş ve bunlardan ders almış bir ilimizdir. Onun için sevgi haftası çok önemlidir. Unutulan geçmişin kötü anılarını hatırlayıp sevgiye sarılmak gereklidir. Sevgimizi aşk haline dönüştürmemiz gerekir. Kur’an’ın ifadesi ile sevgi, gülümseme, bir iyiliktir. Aksi kötülüktür. Hiç iyilikle kötülük bir olur mu? (fussilet 34. ayet) buyurur yüce Allah hazretleri.

Yüce peygamberimiz de (S.AV) iman etmedikce cennete giremezsiniz. Birbirinizi candan sevmedikçe gerçek olgun mümin olamazsınız. Hepiniz bir bedenin azaları gibisiniz. Bir azanız ağrırsa bütün vücut etkilenir. Birinizin derdi hepinizin derdi, birinizin sevinci hepinizin sevinci olmalıdır, buyurur.

Mevlana hazretleri; Düşmanlık insanlığın zehiridir. Sevgi ise o zehirin panzehiridir. Sevgisizlik, sarayı zindan eder, sevgi ise zindanı saraya çevirir. Bir yerde düşmanlık, fitne, fesat görürseniz, orada sevginin olmadığını biliniz, demiştir.

Sevgi yanlış düşünceleri zihne sokmayan bir koruma gibidir. Sevgi bahçesinde sevimsizlik yeşeremez.

Yunus ne diyor; Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz, bunu bilelim.

Unutmayalım ki, yağmur seli yıkım ve felaket getirir. Sevgi seli ise aşk ve muhabbet, birlik ve dirlik getirir. Kırık gönüller sevgi ve şefkatle tamir edilir. Aşk engel tanımaz. Aşk sevginin coşkulu halidir. Ah koca Yunus ne söylemiş, tam söylemiş.

Ben gelmedim kavga için

Benim işim sevgi için

Dostun evi gönüllerdir

Gönüller yapmaya geldim.

İnsan dünyaya sevmek ve sevilmek için gelmiştir ve getirilmiştir.

Bir toplumda sevgi yoksa dünya nahoş.

Bir toplumda sevgi varsa,

Dünya sanki cennet gibi hoş.

İşte bu nedenle;

Güzel Çorumumuzun daha da güzelleşmesi, yükselip ilerlemesi, muassır medeniyet seviyesini asıl örnek vilayet olması, Çorum insanının ayırımsız, birlik, dirlik ve düzenliğin huzurunun sağlanması ve sorumlu gazetecilik gereği, toplumsal sevgi haftasının öncülüğünü yapan Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Sayın Mehmet Yolyapar başta olmak üzere, sevgi duygusunun tam Çorum halkının yüreklerine yerleşmesi için gayret gösteren gazete yazarlarına, fedakar emekçilerine, çalışanlarına ve bu duyguyu yüreğinde hissedip bu etkinliği destekleyen herkesi tebrik eder, sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımı sunar, bu başlangıcın nice yıllara uzanmasını, Çorum halkının sevgi yumağı haline gelmesini yürekten dilerim.

Elif okudum ötürü

Pazar kurdum götürü

Yaratılanı sevelim

Yaratandan ötürü

diyen, Yunus’u rahmetle anarak sevgi haftanızın hayırlara vesile olmasını Ulu Allah’tan niyaz ederim.