Çorum Haber Gazetesi "14 Şubat Sevgililer Günü"nün de içinde bulunduğu haftayı "Toplumsal Sevgi Haftası" olarak kutluyor. Bu anlamlı etkinliklerinden dolayı Çorum Haber'i tebrik ediyorum.

SEVGİ- SAYGI- GÜVEN toplumları ayakta tutan en önemli hasletlerden biridir. Bu özelliklerin toplumlarda bir arada olması o toplumda birlik, beraberlik ve huzurlu bir ortam sağlanmasına vesile olur. Bu özelliklerin tek başına olması hiçbir anlam ifade etmez. Ancak bir arada olursa bu hasletlerimiz o toplumun sağlıklı bir toplum olmasını tesis eder. Bu özellikleri biraz açmak gerekirse;

SAYGI ! İnsan evrende tüm canlılar arasında en yüce varlıktır. Doğumundan itibaren insan çevresiyle iletişim ve etkileşim içerisindedir. İnsan kendi özgürlük sınırını karşısındakinin özgürlük sınırını düşünerek belirler. Toplumda insanların huzurlu yaşaması için her bireyin karşısındakine saygı duyma mecburiyeti vardır. Siz yüksek sesle müzik dinlemeyi sevebilirsiniz, ancak komşularınızı ve çevrenizdeki insanları rahatsız edecek seviyede abartırsanız orada çevrenizi huzursuz edersiniz. Aynı zamanda insanlar kadar hayvanların da yaşamsal haklarına özen göstermek ve doğayı korumak bizlere bahşedilen tüm nimetleri yerli yerinde kullanmak, toplumsal olaylarda en az kendiniz kadar karşı tarafın da haklarının olduğu bilinci ile davranmak saygının bize kazandırdığı bir haslettir.

SEVGİ ! İnsanın tüm varlıklara duyduğu en ulvi duygudur. Sevgidir insanı hayata bağlayan, sevgidir insanı yaşama kenetleyen, sevgidir insanı karşısındakine art niyetli baktırmayan, sevgidir insanı karşısındakini küçük düşürerek ve üzecek davranışlarda bulundurmayan. Sevgi cömertliktir, sevgi şefkattir sevgi güzel duygularla bezenmektir. Ne yüce bir haslettir sevgi...

GÜVEN ! Günlük yaşamımızda daima ilişkide olduğumuz insanlar vardır. Bunların bir kısmı ile arkadaşlık, komşuluk ve yarenlik yaparız, bir kısmı ile iş ilişkilerimiz olur, bir kısmı ile ticari ilişkilerimiz olur, bir kısmı ile sadece sokakta yürürken selamlaşırız, kimileri ile derneklerde, partilerde, sivil toplum kuruluşlarında bir arada oluruz, çoğu zaman bu ilişkiler sırasında, üzüntülerimizi, sevinçlerimizi, dertlerimizi, sıkıntılarımızı ve hasletlerimizi paylaşırız. Birlikte olduğumuz bu insanlarla, iç dünyamızı açtığımız bu dostlarımızla iyi ve kötü yanlarımızı, yanlış ve doğrularımızı ve duygularımızı paylaşırız ve bu paylaşımlar sonucunda aramızda güven hasleti meydana gelir. Toplumumuzda, çevremizde ve ülkemizde en genel ifadeyle dünyada huzur ve barış istiyorsak şu üç şeyi asla terk etmemeliyiz:

SEVGİ- SAYGI - GÜVEN...