Çorum, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, katıldığı ilk seçimden bu yana en yüksek oranda oy veren iller arasında yer alıyor. Çorumlu, 5 milletvekiline sahipken 4’ünü, milletvekili sayısı 4’e düştükten sonra da 3’ünü hep Ak Parti’ye verdi. Yine Çorum Belediye Başkanlığı da, kesintisiz Ak Parti’de kaldı.

Ak Parti, 31 Mart’ta komşu kentlerin pek çoğunda merkez belediye başkanlığını kaybederken, Çorum yine konumunu korudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaz aylarında Çorum’a geleceği yönünde bir bilgiye zaten sahiptik. Bu husus, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın tarafından da “Çorum’a teşekkür ziyaretinde bulunacağı” şeklinde açıklandı.

Başta verdiğimiz bilgiler ışığında, Çorum’un gerçekten teşekkürü hak ettiğini belirtmemiz gerekir. Ama, artık bu teşekkür, ete kemiğe bürünmüş, somut bir teşekkür olmalıdır. Ak Parti iktidarı, Çorum’a ilk önemli eserini kazandırmalıdır.

Çorum’un “teşekkür” kadar hak ettiği, anasının ak sütü gibi helal bir yatırım varsa, “Çorum Havalimanı”dır. Bölgenin sanayileşen tek kenti ve lokomotifi Çorum, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tanımlamasıyla, bölgenin Gaziantep’i, Kayseri’si, Kocaeli’si olabilmek için sanayileşmesini sürdürmek zorundadır. Havalimanı olmadan da “sanayi kenti” olunamaz.

Kaldı ki Çorum, bu yıl “milyar dolar ihracat yapan kentler” kulübüne dahil olacaktır. Milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşıp da havalimanından yoksun olmak da “akla ziyan” bir durumdur.

Biliyoruz ki, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın Çorum’a karşı daima sıcak bir ilgisi ve sempatisi olmuştur. Sorun, Çorum’un -yakın zamanlara kadar- taleplerini, beklentilerini Cumhurbaşkanı’na iletmekte yetersiz kalmasıdır.

Şimdi Sayın Erdoğan, Çorum’u daha iyi bilmekte ve anlamaktadır. Havalimanı, demiryolu projesinin hızlandırılması ve Volkswagen yatırımının Çorum’a kazandırılması gibi önemli beklentilerimize ayrıntılarıyla vakıftır. Onun için diyoruz ki, Sayın Erdoğan’ın Çorum’a gelişinde “havalimanı” müjdesi ile teşekkür etmesi, gerçekten anlamlı olacaktır.

Net olarak belirtmemiz gerekirse; Çorum yeni bir hayal kırıklığı daha yaşamak istemiyor!