Terörü böyle gözümüzde büyütmenin bir manası yok. Onların böyle şeyler yapması bizim birlik ve beraberliğimizin olmayışından ileri geliyor.

 

        Ne zaman meclisteki partilerimiz az da olsa birlik ve beraberlik gösterseler bu terör olayları hemen minimuma inmiş, sönmüştür. 25 senedir bu böyledir. Ve yine meclisimizin her birlik ve beraberlik dönemlerinde Silahlı Kuvvetlerimiz daha başarılı olmuştur.

 

        Bu terör konusunda milletin kafasına takılan bir konu da, şehitlerin hep küçük rütbeli ve rütbesiz askerler oluşudur. Paşalardan, subaylardan neden hiç şehit verilmiyor diye halk bizleri de soru yağmuruna tutuyor.

 

        Yakın zamanda 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladık. Bu millet İstiklal Savaşını hem yokluk içinde hem de uzun seneler süren harpten çıktığı halde birlik ve beraberliğiyle kazanmıştır. Karşısında birleşen bütün düşman güçlerine rağmen vatanını korumuş ve onları yurdumuzdan kovmayı başarmıştır. Arkasından da 30 Ağustos’u Zafer Bayram’ı ilan etmiştir.

 

        Bizim, 70 yaşın üstünde bir gurubumuz var. Biz bu gurubumuzla memleketin her türlü sorununu tartışırız. İyi olanlar bizi çok mutlu eder. Kötü olanlar azdır. Fakat bu terör belası 30 senedir bu milletin çok canını yakmıştır.

 

Terör konusunda bizim naçizane bir önerimiz var: Büyük Türkiye Büyük Millet Meclisinde gurubu olan partiler bilhassa Ak Parti, CHP ve MHP’nin genel başkanları Sayın Erdoğan, Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli 25-30 kişilik bir gurupla Yüce Divan gibi bir isimle, mesela her hafta pazartesi günleri 1-2 saat bir araya gelmeli ve bu terör olaylarının nasıl söndürüleceğini çok ciddi olarak vatandaş menfaati gözetilerek,  parti menfaati, ve oy kaygısı olmadan neler yapabileceklerini konuşmalıdırlar.

 

Her hafta belirli bir günde yapılacak bu toplantılara Genel Kurmay Başkanımız ve kuvvet komutanlarımız da katılmalıdırlar.

 

Her toplantıda daha önceki haftada alınan kararlarda ne kadar başarılı olundu ve eksikler neler masaya yatırılmalı gereken önlemler alınarak yeni hafta için yapılacakların kararları alınmalıdır. Bunun yapılması hiç te zor değildir.

 

        Bu güne kadar bu konuda çok şeyler yazıldı çizildi, konuşuldu ve çeşitli öneriler oldu. Ama ortaya bir netice çıkmadı. Bütün parti liderleri konuşmalarında birlik ve beraberlik diyorlar ama bu hep sözde kalıyor bir araya gelip bir çözüm yolu önermiyorlar.

 

        Geçtiğimiz günlerde Meclis Başkanımız Sayın Cemil Çiçek’in bu konuda hayli önemli bir çalışması oldu, ama onu da parti ileri gelenleri desteklemiyor.

 

Tabiî bu konuda çok şey yazılabilir ama konuyu daha fazla dağıtmamak ve ısrarla ve bana göre çok önemli olan ve teröre en çok darbeyi vuracak olan mecliste gurubu bulunan parti liderlerinin bir araya gelerek yukarda da belirttiğim gibi her hafta yapılacak bir toplantı ile çözümler üretmek için çalışmalarıdır.

 

Birlikten güç doğar. Eğer bu yapılabilirse aleyhimizde olan komşu devletler açısından da bu etkili olacaktır.

 

        Ve bu yapıldığı zaman görülecektir ki saman alevine benzeyen bu terör belası da hızla sona erecek ve sönecektir. Birlik ve beraberliğin, samimiyetin olduğu yerlerde Allah’ın yardımı mutlaka bizim devletimizin, ordumuzun ve polisimizin yanında olacak ve onu yüceltecektir.

 

        Diğer bir önemli konu da ordumuzun mevcudu 800 binlere ulaşmıştır. En kısa zamanda profesyonel orduya geçilmeli ve bu sayı 70–80 binlere indirilmelidir. Bu yapılırsa maddi devletin yükü de hafifleyecektir. PKK ile de ancak profesyonel ordu mücadele edebilir.

 

Ordumuzdaki     askeri personelin terfi listesi de askerlerin başarılarına göre verilmelidir.

 

 

Not: Çorum Haber’in 28 yılını kutluyorum. Sayın Mehmet Yolyapar tecrübeli bir usta ve ömrünü bu uğurda harcamış bir insan.

 

Bu yıl Çorum Vakfında vazife aldığından beri de her işinde olduğu gibi başarılı çalışmalarıyla vakfımıza da çok şeyler katmıştır.

 

Çorum Haber’e, Genel Müdürü ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sayın Mehmet Yolyapar’a başarılı sağlık ve mutluluk dolu nice yıllar diliyorum. Bütün çalışanlarını da aynı samimiyetle kutluyorum.

 

Kıymetli dost, azimli insan Sayın Tugay Afat’ın hukuk fakültesini bitirmesinden dolayı duyduğum sevinci tarif edemiyorum. Sana bir ömür boyu başarılar başarılar diyorum azimli dost.

 

Saygı ve sevgilerimle.