Akraba, eş, dost arkadaş ile iletişim yaşamın özüdür. Teknolojik iletişimin yapaylığı dostlukları da yapaylaştırıyor.
Donuk bakışlar,
Donuk ses tonları,
Teknolojinin ne kadar esiri olduğumuzun göstergesi.
İlişkilerin oluşabilmesi için ilk temel ihtiyaç iletişimdir.
Aslında hayatımızdaki her şey bu sihirli kelimenin içinde gizlidir.
İletişim bizim vazgeçilmezimizdir. Yaşam başlı başına bir iletişimdir ve iletişim aslında düşüncelerin karşılıklı değiş tokuşu ve dile gelişidir.
İletişim denilince aklımıza hemen telefon ve bilgisayar gibi teknolojik aletler gelir. Tabii ki onların da yerini ve önemini hiçbirimiz küçümseyemeyiz
Ama bana kalırsa iletişim bir bakış, bir söz, bir dokunuşla başlar.
Evet teknolojiyi de iletişimde kullanıyoruz ve birçok işimizi de kolaylaştırıyor. Elbette bunu kabul ediyorum. Ve herkes gibi ben de kullanıyorum. Ama bu küçümsenemeyecek faydalarının yanında aslında görsel ve dokunsal iletişimimizi de kesiyor.
Sanal bir alemde yaşam sürüyoruz ve en kötüsü de duygularımız bile sanallaşıyor. Sanal oyunlar oynuyoruz,
Sanal arkadaşlıklar sürdürüyoruz,
Sanal sebze meyve yetiştirip, sanal paralar kazanıyoruz.
Bazen insana telefonlar yetmiyor. Mesafeler, duygusal mesafeler yaratıyor. Ve telafisi olmayan zaman kayıplarına yol açıyor. Dolması mümkün olmayan zaman aralıkları da tarifsiz derin yaralar oluşturabiliyor.
Bana kalırsa duygu selinizin boyutuna göre sözlerimden etkilenip telefona sarılmak yerine imkânlarınızın doğrultusunda atlayın bir arabaya ve mesafeleri yakın edin.
Ana- baba- çocuk- eş- dost ile iletişime, gözlerinin içine bakarak, onlara sıcacık ve sıkıca sarılarak devam edin. Zaman çok hızlı geçiyor ve geçen zamanın telafisi yok. Benden söylemesi…
Her Gününüz Güzel Olsun.