Soru iki:
Türk halkı böylesine sefil ve perişan bir halde iken, tam teçhizatlı ve silâhlı büyük devletler tarafından desteklenen ermenileri nasıl öldürebilir?
Kaç kişi öldürebilir?
Soru üç.
Ermenilerin eli armut mu topluyor?
Türklerin her işine burnunu sokan büyük devletler, bu kadar müthiş bir Ermeni nüfus ölene kadar nasıl olur da salak salak seyreder?
Soru dört:
Bu kadar güçlü, silâhlı, destekli ve ümitle saldıran Ermeniler, acaba kaç kişi öldürmüş olabilir?
Soru beş:
Bu kadar güçlü, silâhlı, destekli ve ümitle saldırana karşı koyanlar, karşı koyarsa haklı mı haksız mı? Karşı koymamalı mıydı?
Soru altı:
Bu kadar güçlü, silâhlı, destekli ve ümitli bir saldırgana karşı koyanlar, kendini korudukları için suçlu mu?
Soru yedi:
Bu kadar güçlü, silâhlı, destekli ve ümitli saldırgana karşı, kendini koruyanlar, saldırganlardan bazılarını öldürmüş olamaz mı?
*
İşte bu ortamda Osmanlı ve Ermeni ordusu içinde asker olarak savaşırken Ermeni de öldü, Türk askeri de öldü.
Yalnız Ermeni askeri öldü sananlar ve ananlar ne kadar doğru ve gerçekçi, düşündünüz mü?
*
Yine sivil Müslim halka Ermeni çeteciler saldırırken, sivil Müslim halk (ateşli silâhı yok ama) evinde, bağında kullandığı kazma, kürek, çapa, yaba ile Ermeni saldırganlara karşı koyarken, karşılıklı iki taraf da öldü.
Yalnız Ermeni öldü sananlar ve yalnız Ermeniyi ananlar ne kadar doğru ve gerçekçi, düşündünüz mü?
*
Nihayet (burası çok önemli) karşılıklı öldürmeler (mukatele) tüm yurda yayılmıştır. Önlenmesi imkânsız hâle gelmiştir. Çünkü 15-16 yaş grubu erkekler bile askere alınmıştır. Bu iç çatışmayı önlemek için 500.000- 600,000 polis kuvvetini devlet nereden bulacak?
*
Karşılıklı kıyım önlenemez boyuta varmak üzere. Devlet karşılıklı öldürmeyi önlemek için küçük kümeyi çatışma bölgesinden ayırıp savaşsız sakin yere geçici olarak nakil ediyor.
Etmeseydi de Millet birbirini mi öldürseydi?
*
Devlet, Tehcir (Geçici iskân) etmeseydi de, ERMENİ ÇETECİLER ve düşman ordusuna iltihak etmiş ERMENİ KALLEŞLER, hiçbir suçu olmayan ve ihanet etmeyen Ermenileri kesse miydi? (Zira o terörist Ermeniler, o hain ve kalleş Ermeniler bütün Ermeni halkını isyan ve ihanete zorluyordu. İsyan etmeyen Ermenilere baskı yapıyorlardı)
Tehcir iki ateş arasında kalan Ermenilerin öldürülmesini önlemek için yapıldı.
Yapılmasa mıydı?
*
TEHCİR NEDİR?
Tehcir çatışan iki grubun birbirinden ayrılmasıdır. Asla sürgün değildir, soykırım hiç değildir. Osmanlı bütün planları ortalık sakinleşince Ermenilerin dönmesi üzerine yapmıştır.
Tehcir geçici iskân ve zorunlu göçtür. Devlet bu kararı keyfi olarak almamıştır. 24 Nisan bu kararın kanun tarihidir. Bu karar alınırken meclisin üçte biri Rum ve Ermeni mebuslarla doludur.
Devlet yönetiminde, yüzlerce Ermeni paşa, Ermeni bakan, Ermeni mebus, Ermeni büyükelçi, vardır. Devlet içinde en üst düzeyde bulanan Ermeni ve Rum yetkililer hiç kendi grubuna böylesine müthiş ve korkunç öldürme hadisesine izin verir mi?
*
Tehcir kararı, öyle bir gecede alınmış ve emri vaki yapılmış karar değildir. Mecliste günlerce tartışılmıştır.
*
24 Nisanda bir tek ermeni bile ölmemiştir.
*
TEHCİR ESNASINDA, ERMENİLERE SALDIRI OLMUŞ MUDUR?
Evet olmuştur. Öfkeli sivil Müslim halk göç edenlere saldırmıştır. Bu saldırlar ve diğer çatışmalarda toplam ölen Ermeni sayısı 5500-7500 civarındadır.
Başka ölen olmuş mudur?
Olmuştur.
Tehcir esnasında hastalıktan yaşlılıktan ölenler olmuştur.
Tehcir edilen 430.000 kişiden Suriye’ye varan nüfus 405.000 dir. 25000 kişi Suriye’ye varmamıştır. Ama hepsi ölmüş değildir. Bunların bazıları, Rus, Fransız, İtalyan ordusuna iltihak etmek için kendileri kaçmıştır.
*
Buraya kadar olan ölümler bunlardır.
*
1917 DEN SONRASI DA VARDIR.
1917 tarihinde Bolşevik isyanı çıkmış ve Ruslar işgal ettiği Anadolu’dan ve Kafkasların önemli bir kısmından çekilmiştir. Bütün silâhlarını Ermenilere bırakmışlardır.
*
Bu defa Kâzım Karabekir kumandasında Kürt alayları kurulmuş ve Ermeniler ile 3 Aralık 1920 ye kadar üç yıldan fazla savaş yapılmıştır.
Yine karşılıklı ölümler olmuştur.
3,5 yıl süren bu çatışmada hep Ermeni mi öldü acaba?
Ermeniler, Türklerden çok üstün olan Rus silahları ile ne kadar Türk öldürdü bilen var mı? Düşünen var mı?
*
Tüm dünyayı hep öldük diye ağlayarak ve olayı sadece ve sadece 1915 tehcirine odaklayan cahiller iyi bilsin ki Ermeniler Türk Milletine sadece soykırım yapmamıştır.
Ermeniler, aynı zamanda:
Dünya tarihinin en yüz karası ve en alçakça ihanetine imza atmışlardır.
Dünya tarihinde, iyilik gördüğü bir kavme yapılması asla mümkün olmayan en fecî nankörlüğü yapmışlardır.
Korkunç derecede büyük cinayetler ve ihanetler ile isyan ve imha ettiği bir millete karşı;
tam tersi bir yalan uydurarak bizi imha ettiler, bize soykırım yaptılar diyecek kadar olağan üstü yalanın sahibi tek kavim dünyada, Ermenilerdir.
*
1910 -1920 tarihleri arasında yani 10 yıl süresince, her ne şekil ve şartta olursa olsun ölen Ermenilerin toplamı asla ve asla 200.000- 250.000 geçmemiştir. Geçmesi de mümkün değildir. Fakat Ermenilerin 45 sene boyunca öldürdüğü Türk nüfusu iki milyondan fazladır. Sürgün ettiği de iki milyondan fazladır.
*
Öyleyse torunlarına taziye yapılacak bir Millet varsa, TÜRK MİLLETİDİR.
*
Tarih ve hakikat budur. Hodri Meydan!