Çorumspor iç sahada kazanma geleneğini Karsspor karşısında da sürdürdü. Beklenildiği gibi zor geçen Karsspor maçı Çorumspor’un istediği gibi bitti ve Kırmızı-Siyahlılar Yükselme Grubu yolunda çok önemli bir engeli daha aşarak hedefe bir adım daha yaklaştı.

Karsspor Teknik Direktörü Ramazan Silin’le maç öncesinde konuştuğumuzda, 70. dakikaya kadar galibiyet için her şeyi yapacaklarını ancak son 20 dakikaya kadar skoru kendi lehlerine çevirememişlerse de riske girmeyeceklerini söylemişti. Öyle de oldu. Özelikle ikinci yarıda Ziya’nın oyuna girmesinden sonra tehlikeli ataklar yapan Karsspor, skoru lehine çevirecek pozisyonlar buldu. Sahanın başarılı isimlerinden Tahir’in 68. dakikada kırmızı kart görmesi aynı zamanda Karsspor’un gardını da düşürdü. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra daha güvenle saldıran Çorumspor aradığı golü 79. dakikada Ali Köse ile buldu.

Grupta, en çok deplasman puanı toplayan takım sıralamasında birinci olan Karsspor karşısında Çorumspor’un işinin zor olacağını biliyorduk. Orta alanda Ali Cemal’in kötü gününde olması, forvette Adem’in tutuk olması, Emre’nin de oyuna ağırlığını koyamaması nedeniyle zorlanan Çorumspor, Aydın’ın daha çok sorumluluk alması ve Ferdi’nin oyuna girip sağ kanadı canlandırması Çorumspor’a hücum üstünlüğü getirdi. Bunun sonucunda da Çorumspor sahadan galip ayrılıp önemli bir engeli daha aştı.

Galibiyette taraftarların büyük payı vardı. Çorumspor taraftarı belki de bu sezonun en iyi maçını çıkarttı. Hiç susmayarak takımlarını ateşlediler. Bundan sonra da aynı şekilde takımlarına destek vermeleri gerekiyor.

Geride kalan 9 haftalık periyotta sadece 1 yenilgi alan ve 8 haftadır yenilgi yüzü görmeyen Çorumspor’un artık kendine güveni geldi. Takım kötü de oynasa en azından kaybetmiyor. İlk yarının kalan iki maçında alınacak galibiyetlerin yanında ikinci yarının ilk haftasında sahasında Ofspor’u da yenmesi durumunda Çorumspor Yükselme Grubu yolunu yarılamış olacak. Zaten, o zamana kadar da işin rengi belli olur. Benim tahminim, Yükselme Grubu’na çıkacak takımlar puan cetvelinin şu anki sıralamasında ilk üçteki takımlar olur. Yani Çorumspor, Tokatspor ve Şekerspor.