Köşe*****

 

 

225 0471

 

 

 

 

ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ

TANER YILDIZ’IN DEMOKRASİ DERSİ

 

Bir Bakan, ülkesinin büyük üniversitelerinden birinde, katıldığı bir panelde konuşuyor. Üniversite öğrencisi bir genç, aniden yerinden kalkarak hükümet aleyhinde slogan atmaya başlıyor. Ve tabii korumalar üzerine çullanıp susturuyorlar.

İşte o anda Bakan, korumalarını uyarıyor ve protestocu öğrenciyi yanına çağırıyor, sahnedeki masada yanına oturtuyor ve “Anlat bakalım derdini, neye kızgınsın?” diyor.

Öğrenci, demokratik hakkını kullanmasına izin verdiği için Bakan’a teşekkür ettikten sonra, eleştirilerini sıralıyor. Ardından Bakan, öğrencinin eleştirilerini yanıtlıyor ve protestocu öğrenci ile konferans salonundan birlikte çıkıyor. El sıkışıyor ve kendisini Bakanlığa davet ediyor.

Bu olay, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla yerleştiği bir Avrupa ülkesinde yaşansa, “sıradan” bir olay.

Şaşırtıcı olan ve “sıradışı” bir nitelik kazandıran, Türkiye’de yaşanmış olması.

Bakan, Enerji Bakanı Taner Yıldız, panelin yapıldığı yer Gazi Üniversitesi ve panelin konusu da “Nükleer Enerjinin Geleceği ve Hukuki Sorumluluk”…Öğrencinin adı ise Nesimi Yiğit Eryılmaz…

Şimdi Türkiye bu olayı konuşuyor.

Demokratik hoşgörü, yönetici-siyasetçi olgunluğu ve anlayışı, toplumsal barışa katkı işte budur.

Biz de şapka çıkarıyoruz Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın bu olağanüstü “demokrasi dersi” karşısında.

Bu ülkenin geleceğinde hep Taner Yıldız’lar olsun istiyoruz.


AB İSTEDİ DİYE AYET KALDIRILIR MI?


ÇORUM HABER’in fahri köşe yazarları arasında da yeralan CHP Parti Meclisi Üyesi, İstanbul Milletvekili, Emekli Müftü, hemşehrimiz İhsan Özkes, Avrupa Birliği istedi diye AKP’nin bir ayeti kaldırttığını öne sürdü.

Bu gerçekten, tüm inananları inciten “vahim” bir iddia.

Özkes’in açıklamasına göre, eskiden Cuma namazlarında “Allah katında geçerli din İslam’dır” şeklinde bir ayet okunuyordu, Avrupa Birliği “Bu ayet bizi (Hıristiyanlığı) tanımıyor” dediği için, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 17 Şubat 2006 tarih ve 230 sayılı yazısı ile bu ayet kaldırıldı.

İhsan Özkes diyor ki: “1400 yıldır okunan ayeti bunlar kaldırdı. Bunların gerçek yüzü işte budur. Bunu yapan bir başka parti olsaydı, bu halk o partiyi tarihe gömerdi.”

ANLAMAYANA DAVUL-ZURNA AZ