Çorum Belediyespor’da yeni sezon hazırlıkları sessiz sedasız devam ediyor. Kamuoyu ile paylaşılmasa da belli ki bir planlama yapılmış ve bu doğrultuda el altından transfer çalışmaları sürdürülüyor.

Bugüne kadar gidecek ve kalacak futbolcularla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Geçen sezonun iskelet kadrosunu oluşturan futbolcuların bir kısmı takım buldu bile. Demek ki, geçen sezondan çok az sayıda oyuncu düşünülüyor. Başka bir deyişle, yine sil baştan bir takım yapılacak.

Burada yönetimin aldığı kararları ve politikasını eleştirme görevimiz olduğu gibi saygı duyma zorunluluğumuz da var. Ancak eleştiriyi yapanların öneride bulunmaları gerektiğini düşünüyorum. Ve bu doğrultuda diyorum ki, madem yine sil baştan bir kadro kurulacak, bu kez bildik futbolcular alın. Belediyespor 3.Lig’de 5 sezon geçirdi. Bu süre zarfında birçok oyuncu geldi ve geçti. Bunlar içerisinde kişiliğine ve futbolculuğuna güvendiğiniz isimleri toplayın. Bunların dışında izlettikleriniz varsa onları da alın.

Teknik direktör konusu başlı başına tartışmaya açık bir konu. Ortada hoca yok, ama transfer çalışması yürütülüyor. Anlaşılan takıma göre hoca getirilecek. Bu doğru mu? Bence yanlış. Önce hoca konusu çözüme kavuşturulmalı. Aslına bakarsanız, daha ortada hoca yokken transfer çalışması yapmak bile Belediyespor’daki düzensizliğin bir göstergesi olarak görülebilir. Bence işe düzeni değiştirerek başlamalı. Yoksa daha çok 5 sezonlar geçer ve biz hala 3.lig batağında debelenir dururuz.

Sezon biteli epey oldu. Ama kamuoyu ile ne bir değerlendirme paylaşıldı, ne de yeni sezon çalışmalarıyla ilgili açıklama yapıldı. Hal böyle olunca ortada bir bilgi kirliliğidir aldı başını gidiyor. Hele de bir profesyonel kulübün ki, bu kulüp Çorum gibi bir ilin takımıysa, taraftarlarına saygı gereği bu açıklamaları yapması gerektiğini düşünüyorum.