Vücudumuzun % 60’ı, beynimizin % 70’i, kanımızın % 80’i sudur.
Canlılar için en temel doğal kaynak sudur ama, su hızla tükenen bir kaynaktır.
Dünyada suyun yerini alacak başka bir kaynak yoktur.
Araştırmalar, insanın yalnızca su içerek 40 gün yaşayabileceğini, susuzluğa ise ancak 10 gün dayanabileceğini gösteriyor. Uzmanlar su kıtlığının, gıda üretimini, sağlığı ve sosyal istikrarı, kısacası tüm yaşamı tehdit edeceğini belirtiyor.
Kuraklık tehlikesi kapıya dayandı. Devlet büyüklerimiz çok meşgul olduğu için(!) kuraklık tehlikesini haber vermek bize düşüyor.
Daha az su kullanın. Suya sahip çıkın. Bilinçsizleri bilinçlendirin. Duşunuzu kısa tutun. Araba yerine bisiklete binin. Ağaç dikin. Kışın kaloriferi kısın. Enerji tasarruflu ampul kullanın. Sık sık çamaşır ve bulaşık yıkamayın. Tüm elektrikli aletleri düğmesinden kapatın. Toplu taşıma araçlarını kullanın. Güneş enerjisini tercih edin.
Düşüncelerinizi gazetelere, belediye başkanlarına, milletvekillerine yazın.
Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına katılın.
Dünyadaki tüm insanlara 6 ay yetecek oksijen üretimi için 100 trilyon TL. (Doları TL’ye çevirdim, basın, medya ve insanlarımızın her şeyi dolarla açıklamaları çok abes kaçıyor. Türkiye’de yaşıyoruz) gerekiyormuş.
Ağaçlar bunu bedava yapıyor. Ormanları ve doğal kaynaklarımızı koruyalım.
Bu dünya dedelerimizin mirası değil, torunlarımızın emanetidir.
AÇIKCASI , SU YOKSA, HAYAT DA YOK.
18. EMITT fuarında ÇEKVA’nın (Çorum Eğitim Ve Kültür Vakfı) bursiyer ve gönüllü öğrencileri Hitit kıyafetleriyle “HATTUŞA SENİ BEKLİYOR” sloganıyla yaklaşık beş bin kutu leblebi dağıttılar.
ÇEKVA Genel Müdürü Erdal Karslı’nın koordine ettiği “HATTUŞA SENİ BEKLİYOR” projesi kapsamında Çekva’lı gençler Mayıs ayında İstanbul Taksim ve Sultanahmet meydanında yüz bin kutu leblebi dağıtmayı düşünüyorlar.
Çekva Başkanı Alaca’lı hemşehrimiz Sinpaş’ın sahibi Avni Çelik’in önderliğinde Çekva, bu öğretim yılında burs için müracaat eden 3200 öğrenciden 932’sine ayda 250 TL. burs veriyor.
Çekva Genel Müdürü Erdal Karslı, “ hocam, GSM şirketleri Turkcell, Vodafone ve Avea ile yaptığımız “ÇORUM ÜNİVERSİTELİ GENÇLERİNE SAHİP ÇIKIYOR” kampanyasında, her Çorum’lu cep telefonlarıyla, “CEKVA yazıp 3419’a bir SMS gönderirse, ÇEKVA’ya 5 lira bağış yapmış olacak. Biriken 5 liralar diğer öğrencilerimize burs olarak dağıtılacak” dedi.
Daha önce Özgürlük parkında yaptığımız 1963 Çorum Lisesi Mezunları toplantısını 1 Şubat’ta Çekva Kadıköy Çorumevi’nde yaptık. Toplantıya emekli Banka Müdürü Tuncay Erzurumlu, iş adamı Metin Muci, emekli Savcı Hüseyin Eyüpoğlu (Talaş), emekli Netaş Müdürü Abdullah Bükülmez, Akademisyen Cengiz Erdoğan ve Çekva Genel Müdürü Erdal Karslı katıldılar. Adnan Bayezit, Haldun Karaoğlu, Üstün Atalay, Dr. Sefer Kaya ve Mehmet Mergen mazeretleri nedeniyle katılamadılar.
Erdal Karslı kardeşimizin çay ikramı eşliğinde arkadaşlarla doya doya Çorum lisesi muhabbeti yaptık. Çorum’dan Avukat Adnan Çırakoğlu, Ankara’dan Avukat Arif Damar, Eskişehir’den emekli Savcı Tuğdur Yazgan, Ayvalık’tan Avukat Özcan Atalay, İzmir’den Beden Eğitimi öğretmenimiz Hikmet Dikmen’i arayarak hal, hatır sorduk, selam, sevgi ve saygılarımızı ilettik.
“Çorum Üniversiteli gençlerine sahip çıkıyor.” kamyanyasına hepimiz cep telefonlarımızla “CEKVA” yazıp 3419’a SMS göndererek katıldık.
Sonraki toplantıyı 1 Mart 2014 Cumartesi günü saat 14.00’te Çekva’da yapacağız.
O tarihlerde İstanbul’da olan arkadaşlarımızı bekleriz.