Tarihinin en kötü dönemlerini yaşayan ve yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan Çorumspor’da garip işler dönüyor. Bu gidişle Çorumspor’un Bölgesel Amatör Lig’e bile katılamayacağını düşünüyorum.

Öncelikle, Çorumspor’un amatör kümeye mülki amirlerin sırt dönmesi, yönetimlerin de beceriksizlikleri yüzünden düştüğünün altını çizmek istiyorum. Bu yüzden kimse çıkıp kendini haklı çıkartmaya çalışmasın. Hele mevcut yönetim duygu sömürüsünü bıraksın artık. Kimse babasının hayrına ya da Çorumspor’u herkesten çok sevdiği için yöneticilik yapmıyor. Her açıklamada kendilerini kahraman gibi gösterip hep başkalarını suçlamayı kimse yemiyor artık. Herkes kimin ne olduğunu, ne niyetle yaptığını çok iyi biliyor. Maksat Çorumspor’a hizmetse ortada dönen ayak oyunları da neyin nesi oluyor? Dedim ya, herkes artık kimin ne olduğunu iyi biliyor. “Bilmem şu kadar alacağım var” diye caka satanlar, Çorumspor’un geçen sezonki gelir-giderlerini açıklasınlar da herkes bilsin. Futbolcuya ve personele para yok, deplasman giderlerini Federasyon karşılıyor, iaşe yok. Geriye de para harcayacak bir şey kalmadı. Ama bakıyorsunuz herkesin alacağı var. Arkadaş şu bilançoyu açıklayın da kamuoyunu bir aydınlatın.

Sezon içerisinde pembe tablolarla milleti kandırdılar. Elde para edecek birkaç futbolcu var. İddia ediyorum, onları da satsınlar bırakın yönetici olmayı, kimse Çorumspor’un “Ç”sini ağzına almaz.

Geçtiğimiz hafta Çorumspor’un adını hırsızlıkla da andırdılar. Helal olsun size! Oysa herkes kaybolan eşyaların nerede olduğunu biliyordu. Ne düşündüler de ihbarda bulundular anlamak mümkün değil.

Özetleyecek olursak, Çorumspor bu yönetim ve bu anlayışla umutsuz vaka.

Belediyespor’a gelecek olursak… Orada da bir belirsizlik hakim. Başkan Zeki Gül, Çorumluların sahip çıkmaması halinde Belediyespor’un önümüzdeki sezon küme düşebileceğini söyledi. Çok da doğru söyledi. Ancak öncelikle sahip çıkması gerekenler, Vali ve Belediye Başkanıdır. Onlar sahip çıkmadığı sürece tüm destekler eksik kalır.

Yine söylüyorum, Çorum’a hitap edecek ortak bir isim bulunmadığı ve kulüp halka açılmadığı sürece Belediyespor Çorum’un ortak paydası olamaz.