Sürüden ayrı kalanı kurt yer!

Sürü kavramı sadece hayvanlar için kullanılmıyor. Ağzı olan konuşmaya başladığında insanlar da payına düşeni alıyor. Ne zaman kurtulacağımızı bilmediğimiz Kovid 19 salgınından kurtuluş yolu olarak dile getiriliyor. Sürü bağışıklığı sağlandığında bu dertten kurtulacakmışız. Uzmanlar öyle söylüyor.

Sürüden ayrı kalmak… Çoğunluğun kabul ettiği doğruların bazı yanlışları olduğunu söyleyebilme cesaretini gösterebilmektir. Kalıplaşmış, kesinlikle doğru kabul edilmiş kuralları eleştirdiğin anda dışlanırsın. Galile araştırdı, Dünyanın Güneş etrafında döndüğünü kanıtladı; sonuç ortada.

Aslına bakarsan kilisenin gazabına uğramak istemeyen kaç tane bilim insanı çalışmalarını gizlemek zorunda kaldı; kimse bilmiyor! Aykırı hareket edenler Giyotin Makaslarına gönderildi.

Hayvanlar için sürüden ayrı kalmanın bedeli ağırdır. Evcil hayvan sürülerini sürekli denetleyen çobanlar, o hayvanların sahipleri vardır. Aynı kural hayvanlar için de geçerlidir. Sürü kurallarına uymayanlar cezalandırılır. Sürüden atılır. Onlar karınlarını doyuramaz. Ormanların kralı Aslan bile tek başına yaşayamaz. Çakallara yem olabilir.

Bu kurallar, sadece sürü halinde yaşayan hayvanlar için geçerlidir.

Toplumda yer edineceksen kesinlikle bir çevrenin içine gireceksin. Arkadaş grupları, hemşeri grupları, internet ortamında sohbet grupları aynı anlayışın bir ürünüdür. Erkek adamsan mutlaka bir futbol takımını tutacaksın. Öyle sıradan bir takım olmayacak. Maçlara gideceksin. Olmazsa taraftar grubuyla maçı izleyeceksin. Küfür edeceksin. Sokağa çıktığında rakip takımın taraftarlarıyla kavga edeceksin. Ava giden avlanırmış. Ara sıra yediğin dayakları sineye çekeceksin. Taraftarı olduğun takım statta destan yazmış olabilir. Yenilmiş te olabilir. Tek başına kavga ettiğin başka takımların taraftarlarıyla karşılaşırsan işte o zaman seni kimse kurtaramaz.

Mutlaka bir siyasi partinin üyesi olacaksın. Parti güçlüyse sen de güçlüsün. Zamanı gelmeden sürüden ayrılmayacaksın.

Uzun lafa gerek yok. Uygun bulduğun bir trene bineceksin. Son durağa gelmeden inmesini bileceksin!

Dindar olmak için dürüst, inançlarına bağlı olman, ibadetlerini yapman yeterli değildir. Mutlaka bir inanç grubunun içine gireceksin. Orada yapılanları, lider konumunda bulunanları yere göğe sığdıramayacaksın. Büyükler kesinlikle hata yapmaz. Onlar her şeyi bilir.

Kesinlikle sürüden ayrılmayacaksın. Unutma, aç kurtlar sadece ormanlarda yaşamaz!