Geçtiğimiz Cumayı Cumartesiye bağlayan gece mübarek Berat Kandilini idrak ettik. Rabbimizden ibadetlerimiz, dualarımızla af istedik, rabbimizin izniyle günahlarımızdan berat edilip, kurtulacak ve af edileceğiz inşallah.

Sünnet: Adı üstünde sünnet yani peygamber buyruğu. Dünyadaki bütün Müslümanlar peygamberimizin bu buyruğuna uymak için çocuklarını sünnet ettirirler.

Belediyemizde, artık geleneksel hale gelen ve her yıl yapılmakta olan toplu sünnet şöleniyle bu yıl da yine pek çok çocuğu sünnet ettirdi. Temizliğine dikkat etmek suretiyle sünnet iyi ve sağlık için gerekli bir olaydır.

Erkek çocuklardaki bu fazlalık sünnetle alınmazsa birçok hastalıklara sebep olmaktadır. Fazlalık olan bu parça alınmadığı durumlarda mikrop yuvası haline gelmektedir. Bunun için dinimizde de sünnet tavsiye edilmiştir.

Günümüzde Avrupa ve Amerika’da da artık sağlık için pek çok Hıristiyan aile çocuklarını sünnet ettirmektedir. Bu sünnet olayı yabancı ülkelerde de hızla yaygınlaşmaya başlamıştır.

Benim torunum Efe Onur’da 28.06.2011 Salı günü sünnet oldu. Torunum sünnet olması için tıbbi işlemle bayıltıldı. Tabii bayınca da problem var çünkü o zaman da çocuk o günü gözünde çok büyütüyor.

Baymayınca bu defada daha önce sünnet olan çocukların dolduruluşuyla bir korku oluşuyor ve yine problem başlıyor. 

Bu yazıyı yazmamdaki asıl sebep bildiğim kadarıyla peygamber efendimiz de çocuğun 2 yaşına kadar sünnet ettirilmesini tavsiye etmişlerdir.

Benim düşüncem de çocuk 2 yaşı civarında sünnet ettirilmelidir. Tabii sünnet işlemi esnasında ağrı duymaması için ağrı kesici ilaçlarla acı duyması engellenmelidir. 

Bu vesileyle sünnet olan yavrularımıza darısı düğünlerine diyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum efendim.

KAFESTEKİ İNSAN;                 03/02/2002          Bayramda bile gülmez olmuş insanlar

Çocuklar oynayacak yer bulamazlar

Yok artık bayram yerleri, mağfeler

Yok doğduğu evde ölen mutlular.

*     *     *

Bahçesinde, sığır, koyun, tavuk

Beslenen evler

Çobana götürülen hayvanlar

Kişneyen atlar

Seherde öten horozlar.

İnsanlar girmiş kafese, bilmem kaçıncı katta.