MHP Çorum Milletvekili Adayı Vahit Kayrıcı, İl Başkanı Bekir Çetin ile birlikte ziyaret ettiği Sungurlu-Arifegazili’de vatandaşlara hitap etti.
“ 1999 yılında benim için şeref madalyası olan oylarınızla beni meclise gönderdiniz.Sizlere hizmet etme şerefine eriştim. Memleketim Sungurlu, köyüm Şingiller, ama ben aynı zamanda Arifegazili’nin çocuğuyum” diyen Kayrıcı, 7 Haziran’da, beldeleri köy haline getirenlerden hesap sorulması gerektiğini de vurgulayarak şöyle konuştu:
“2002’deki 218 milyar dolar borçtan 486 milyar dolara geldik. 80 milyar dolar da özelleştirmelerden para koydular kasaya, şu anda kasa bomboş oturuyorlar.13 yıl tek başına iktidar olma şansı AKP’ye verildi. Ama AKP hükümeti bunu iyi değerlendiremedi. Onlar ülkeyi iyi yönetseydi bu gün bizim burada sizlere hitap etme şansımız olmazdı. Arifegazili’miz gibi Çorum’umuz da yalnız bırakıldı.Milletvekilleri nasıl olsa bunlar bize oy veriyor diye kağnı gölgesinde yatarak vatandaşın derdini dinlemeden milletvekilliği yaptılar.Memleketimiz sahipsiz kaldı.”
13 yıldır yapılanları “fiyasko” olarak niteleyen MHP Adayı Kayrıcı, Sungurlu Hastanesi’nde heyet raporu veriliyordu. Şimdi eliniz kesilse Çorum’a gidiyorsunuz. Sağlık ocaklarımızda doktorlarımız, hemşirelerimiz vardı.” diye konuştu.
Konuşmasında Başkanlık Sistemi, İç Güvenlik Yasası ve hükümetin yanlış politikalarına değinen Kayrıcı, “ Ülkemiz çok büyük sıkıntı içerisinde. Ülkenin bir bölümünde devlet eli tamamen çekilmiş durumda. AKP hükümeti yasaklarla, yolsuzlukla, yoksullukla mücadele edeceğim dedi. 2002 yılındaki yoksul sayısına bakın ben açım acizim diyen 2 milyon 850 bin kişi vardı. Şu an 17 milyondan fazla insan açım acizim diyor. 3 milyon da belediyelerden yardım alan insanımız var.Yoksullukla mücadele edilseydi bu sayı en azından yerinde dururdu.” ifadesini kullandı.
Devleti güçsüz duruma düşüren hükümetin, bugün dert yandığına dikkat çeken Vahit Kayrıcı, “başkanlık” sisteminin Türkiye’nin bölünmesi anlamına geleceğini de vurgulayarak, “Başkanlık Sistemi Amerikan Emperyalizminin bize bir dayatmasıdır diyen sen değil misin?” sorusunu yöneltti.
Bu gidişin sonunun “iç savaş” olacağını da öne süren Kayrıcı, “hangi partili olursanız olun, yanlış yapana sandıkta tokadı vurun!” çağrısında bulundu.
Editör: TE Bilisim