Sungurlu Müftüsü İbrahim Köksal, ‘Kur’an Ayında Kur’an ile Buluşalım’ temasıyla eğitim dönemine başlayan yaz kurslarında bin 250 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.
Kayıtları devam eden yaz kurslarında, ilerleyen günlerde bu sayının daha da artacağını ifade eden Köksal, 12 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz kurslarının üç dönemlik eğitimin ardından 18 Ağustos Cuma günü sona ereceğini belirtti.
Kitaplar ücretsiz
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitapların ücretsiz verileceğini dile getiren Köksal, “Bütün öğrencilerimizi yaz kurslarımıza bekliyoruz. Köyler dahil, tüm Camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda, yaz kurslarımız başladı. İhtiyacı karşılamak üzere 17 bayan geçici Kur’an kursu öğreticisini görevlendirdik ve eğitim veriyorlar. Ayrıca bütün din görevlilerimiz de kurslar için görevlendirildi.
Bu yıl son kez Ramazan ayında yapılacak kurslar. Seneye Ramazan’dan sonra başlayacak. Öğrenciler bu yıl son kez Ramazan Ayında (Kur’an Ayında) Kur’an öğrenme imkanı bulacaklar. Kurslarımızda sosyal faaliyetlere de yer verilecek. Kurs sonunda yarışmalar olacak dereceye girenlere ödül verilecek. Bir diğer konuda öğrencilerin isteklerine göre, kurslarda zaman planlaması da uygulanmakta. Bu yılki ana temamız, ‘Gel Bu Yaz Kur’an-ı Gönlüne Yaz’ şeklindedir.” dedi.
Engelleri Kur'an ile aşacaklar!
Yaz Kur'an kurslarına katılmak isteyen engellilere Kur'an kurslarında eğitim verilecek.
Yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtlar devam ediyor. Öğrenciler, yaz kursuna devam etmek istedikleri camilerden kayıtlarını yaptırabilirler.
Fatih Mahallesinde bulunan Ümit Camisinde de imam Engin Kodalak rehberliğinde çocuklara Kur'an kursu eğitimleri verilmeye başlandı.
(Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim